SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Hintõpor belégzése

Kedves Védőnő!

Köszönöm a hintőpor használatára adott válaszát. Én is hallottam, hogy azért sem jó használni, mert belélegzi a baba. Ez elég egyértelmű, valahogy mégsem ez jut először eszembe a hintőportól. Miért veszélyes az ha belélegzi?
Köszönettel: M.
Kedves Kérdező!

Ilyen esetekben, mindíg a túlzott mértékben való használat esetén merülhetnek fel problémák.

A hintőporból, a levegőbe került finom részecskék veszélyesek az egészségre - főképp a fejlődésben lévő tüdőre. A hintőpor parányi szemcséi sokáig lebegnek a levegőben, belélegezve a tüdő legtávolabbi zugaiba is eljuthatnak.

"Nem megfelelő alkalmazásnál, pl. túl magasról történő szórásnál, a hintőporos doboz intenzív rázásánál stb. belégzés is létrejöhet, ami – különösen újszülötteknél – súlyos következményekkel (irritáció, tüdőfibrózis) járhat. A belélegzett talkum nem vízoldékony, az a légutakban lerakódva a légúti nyálkahártyákat kiszárítja és a normál ciliáris funkciót gátolja (azt a védekező funkciót, ami az idegen anyagokat és nyákot távolítja el a légutakból). Ez a folyamat ahhoz vezethet, hogy a nyák kóros mértékben felhalmozódik a légutakban."


Kis Melinda
2016-03-29 12:55:35
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja