SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Molnár Anita


Molnár Anita
Adótréner, családi adótanácsadó

Magánszemélyek, családok adóügyeire specializáltam magam. Lakáskiadás, szállásadás, családi kedvezmény, adóbevallás készítés miatt fordulnak leggyakrabban hozzám az ügyfeleim.

Elérhetőségeim:
E-mail: iroda@tudatosadozo.hu
Honlap: http://tudatosadozo.hu/
Blog: http://tudatosadozo.hu/blog/

Ezt is érdemes megnézned:
1. Lakáskiadás tréning: http://tudatosadozo.hu/hosszutavu-lakaskiadas-adozasa-trening

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

SZJA bevallás

Kedves Anita!
2021 év elején én adtam le az adóelőleg nyilatkozatot a családi kedvezményről, év közben tehát én vettem igénybe a családi adókedvezményt mindkét gyerek után. Az adó-visszatérítést decemberig benyújtottam, mivel a családi pótlékot a férjem kapja. Az adó-visszatérítést (250e) februárban el is utalta részemre a Hivatal.
A férjem keresete 2021-ben úgy alakult, hogy az adó-visszatérítés után még maradt annyi levont személyi jövedelem adó előlege, hogy érvényesíteni tudná a 480 ezer forintos gyerekkedvezményt.
Van-e lehetőségem arra, hogy a 2021-es 21SZJA bevallásban a családi adókedvezményt mégsem én érvényesítsem, csupán az adó-visszatérítést kérjem, és a férjem érvényesítse a két gyerek után járó családi adókedvezményt a 2021 adóbevallásban, így nem kerülnék joghátrányba.
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Igen, semmi akadálya ebben az esetben, hogy a családi kedvezményt az adóbevallásban a férjhez csoportosítsuk. Ezáltal a férj és a feleség adóvisszatérítését is maximalizáljuk.
Adóbevallás elkészítését az alábbi linken tudja megrendelni tőlünk:
https://tudatosadozo.hu/adobevallas-3/

Molnár Anita
2022-02-21 14:52:23
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja