SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Molnár Anita


Molnár Anita
Adótréner, családi adótanácsadó

Magánszemélyek, családok adóügyeire specializáltam magam. Lakáskiadás, szállásadás, családi kedvezmény, adóbevallás készítés miatt fordulnak leggyakrabban hozzám az ügyfeleim.

Elérhetőségeim:
E-mail: iroda@tudatosadozo.hu
Honlap: http://tudatosadozo.hu/
Blog: http://tudatosadozo.hu/blog/

Ezt is érdemes megnézned:
1. Lakáskiadás tréning: http://tudatosadozo.hu/hosszutavu-lakaskiadas-adozasa-trening

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Betegség után járó adókedvezmény igénylése visszamenõleg

Tisztelt Keresztesné Molnár Anita!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy engem 2016-ban diagnosztizáltak cöliákival. Az orvos ki is álkitott a Nav felé egy igazolást, hogy végleges ez a betegség, de én ekkor még iskolás voltam így nem adtam le.. Azóta már dolgoztam és született egy kislányom, de még mindig nem adtam le ezt a Nav felé.. A kérdésen az lenne, hogy ha leadom adóbevalláskor akkor csak azt az egy évi pénzt kapom meg vagy visszamenőleg is?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Bianka!
Az orvosi igazolást nem kell a NAV-hoz küldeni, hanem önnek kell megőriznie otthon, csak egy esetleges ellenőrzés esetén lesz szükség rá.
A munkahelyen egy nyomtatványt kell kitöltenie, amin nyilatkozik, hogy jogosult erre az adókedvezményre, ez alapján a bérszámfejtéskor figyelembe fogják venni.
Visszamenőlegesen a korábbi adóbevallásai önellenőrzésével lehet ezt az adókedvezményt visszaigényelni, 5 éves elévülési idő figyelembe vételével.
Ennek részleteit ezen a linken olvashatja:
https://tudatosadozo.hu/szolgaltatasok/adobevallas-onellenorzese-2/



Molnár Anita
2021-01-18 16:00:38
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja