SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Frank Orsolya


Frank Orsolya
Pszichológus, családi kommunikációs szakértő

Pszichológus, Gordon-instruktor
CSALÁDI KOMMUNIKÁCIÓS TANÁCSADÁS ÉS TRÉNING

Miért nem értek szót a gyerekemmel? Miként őrizhetnénk meg a családi békét és a párkapcsolatunkat? Hogyan csinálhatnám másként, mint a szüleim? És mi az a Gordon-módszer?

Egyéni tanácsadás igény szerint, felmérő beszélgetéssel.
Érdeklődjön, tájékozódjon, jelentkezzen itt:
Elérhetőségeim:
E-mail: posta@arete.hu
Honlap: http://www.szeresdjol.hu

Témakörök

összes téma      9 éves     akit aa megcsalás szele megcsapott     alkoholfüggés     anyós     autizmus     birtokló szülõk     büntetés     családi kapcsolatok     családi kommunikáció     családi rendszerek     csecsemõ     dackorszak     daganatos beteg     döntés     döntések     életvezetés     fejlõdés     felelõsségvállalás     felnõtt gyerek     férfi-nõ kommunikáció     gyerekek     gyereknevelés     gyereknyelv     gyerekvállalás     gyermekek félelmei     gyermeki fejlõdés     gyermeknevelés     halál     halálfélelem     hasfájás     házasságcsapda     iskola     iskolakezdés     kamaszkor     kapcsolati gyász     kétéves gyerekek     komfortszoptatás; digitális gyermekvédelem; altatás; testmozgás     kommunikáció     konfliktuskezelés     kötõdés     krízis     megváltozott családi helyzet     mentális egészség     mozaikcsaládok     nagyszülõhöz fûzõdõ viszony     nõi szerep     önismeret     önkielégítés     önsorsrontás     ovis gyerek     ovis kor     ovisok     ovisok gondjai     óvoda     óvodás korú gyerekek     óvodaválasztás     párkapcsolat     patchwork - családok     patchwork családok     pszichiáter     pszichológushoz fordulni     pszichoterápia     ragaszkodás     serdülés     serdülõ     serdülõk     serdülõkor     sorskönyv     stabilitás     személyiségfejlõdés     szeparációs szorongás     szerelem     szexuális fejlõdés     szexualitás     szobatisztaság     szófogadás     teljesítmény-szorongás     terápia     testvér fogadása     testvérféltékenység     titok vagy nem titok a családban     totyogó; alvás; szülõ érzései     válás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Páromnak gyereke van

Kedves Frank Orsolya!

A parommal 4 es fel eve vagyunk egyutt es egyutt gondoskodunk az ido rank eso reszeben az o elozo hazassagabol szuletett 3 gyermekerol ( a gyerekek az anyukajuknak laknak, hozzank hetvegente es a vakacio egyik feleben jonnek).

A gyerekekekkel az elmult negy ev alatt kialakult egy szeretetteljes es harmonikus kapcsolat, ami magaba foglalja, hogy kimondjuk es megbeszeljuk a nehez dolgokat is.
Mindezek ellenere bennem kezdettol fogva bujkal egy erzes, aminek ugy erzem ki kell keresnem a gyokereit es tisztaznom kell magamban. Van bennem egyfajta feltekenyseg es felelem a parom multjaval kapcsolatban. A feltekenyseg arra vonatkozik, hogy o mar egy masik novel megelte a kozos gyermek szuleteset, raadasul haromszor is. Bar elmondasa szerint a kapcsolatukban komoly gondok voltak az intimitassal es a kommunikacioval. A felelem pedig arra vonatkozik, hogy ha mi egyutt vallalunk gyereket, akkor o ezt a tapasztalatai miatt mar nem eli meg olyan kivancsisaggal es olyan csodakent. Es hogy majd hasonlitgatja az akkori elmenyeit a mostanival, amivel ugy erzem elrontana a mi elmenyunket. Nekem ugyanis nehez es fajo torteneteket hallgatni az o hazassaguk idejerol.
Hogyan tudnam magamban tisztazni az erzelmeimet, es teljes bekeben lenni a parom multjaval, es az arrol szolo tortenetekkel? Tudna nekem ebben tanacsot adni?

Segitseget elore is koszonom.
Kedves Levélíró!
Mennyire pontosan tudja tudatosítani a megfogalmazni az érzéseit! És milyen szép, hogy előre igyekszik érzelmileg elrendezni a terepet a majdani közös gyerek vállalásához! Nem tudom, a párjának beszélt-e ezekről az érzéseiről... talán megérné. Ezzel együtt is, amit ír, az tipikusan az a feladat, amit pszichológusnál lehet és érdemes elvégezi. Javaslom, keressen föl pszichoterapeutát és talán nem is túl sok ülésben sikerülhet eljutni egy megbékélt állapotba.
Minden jót!

Frank Orsolya
2014-03-29 05:58:56
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja