SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Frank Orsolya


Frank Orsolya
Pszichológus, családi kommunikációs szakértő

Pszichológus, Gordon-instruktor
CSALÁDI KOMMUNIKÁCIÓS TANÁCSADÁS ÉS TRÉNING

Miért nem értek szót a gyerekemmel? Miként őrizhetnénk meg a családi békét és a párkapcsolatunkat? Hogyan csinálhatnám másként, mint a szüleim? És mi az a Gordon-módszer?

Egyéni tanácsadás igény szerint, felmérő beszélgetéssel.
Érdeklődjön, tájékozódjon, jelentkezzen itt:
Elérhetőségeim:
E-mail: posta@arete.hu
Honlap: http://www.szeresdjol.hu

Témakörök

összes téma      9 éves     akit aa megcsalás szele megcsapott     alkoholfüggés     anyós     autizmus     birtokló szülõk     büntetés     családi kapcsolatok     családi kommunikáció     családi rendszerek     csecsemõ     dackorszak     daganatos beteg     döntés     döntések     életvezetés     fejlõdés     felelõsségvállalás     felnõtt gyerek     férfi-nõ kommunikáció     gyerekek     gyereknevelés     gyereknyelv     gyerekvállalás     gyermekek félelmei     gyermeki fejlõdés     gyermeknevelés     halál     halálfélelem     hasfájás     házasságcsapda     iskola     iskolakezdés     kamaszkor     kapcsolati gyász     kétéves gyerekek     komfortszoptatás; digitális gyermekvédelem; altatás; testmozgás     kommunikáció     konfliktuskezelés     kötõdés     krízis     megváltozott családi helyzet     mentális egészség     mozaikcsaládok     nagyszülõhöz fûzõdõ viszony     nõi szerep     önismeret     önkielégítés     önsorsrontás     ovis gyerek     ovis kor     ovisok     ovisok gondjai     óvoda     óvodás korú gyerekek     óvodaválasztás     párkapcsolat     patchwork - családok     patchwork családok     pszichiáter     pszichológushoz fordulni     pszichoterápia     ragaszkodás     serdülés     serdülõ     serdülõk     serdülõkor     sorskönyv     stabilitás     személyiségfejlõdés     szeparációs szorongás     szerelem     szexuális fejlõdés     szexualitás     szobatisztaság     szófogadás     teljesítmény-szorongás     terápia     testvér fogadása     testvérféltékenység     titok vagy nem titok a családban     totyogó; alvás; szülõ érzései     válás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Idõsebb férfi lányommal

Kedves Szakértő!

Három kamasz gyermeket nevelve jó pár alkalommal éreztem már, hogy ezzel a kérdéssel nem tudok megbirkózni, aztán valahogy jöttek-mentek a problémák.Szokásos, ital, lógás, cigaretta, füves cigi, csajok...Sok- sok beszélgetés, kiabálás, sírós-veszekedős ígéretek, majd később a miért van mindig igazatok?Mikor kiderült, hogy az volt.Tehát edzett szülők vagyunk, a mostani esetben viszont komoly segítségre van szükség.Szeretném a megfelelő szakemberrel felvenni a kapcsolatot, akár személyesen és térítés ellenében is.14 éves lányról van szó, igazából mindig elég zárkózott volt, főleg a másik két gyermekhez képest, de csendes, céltudatos.Felnőttesen viselkedik, sajnos (így utólag) úgy is kezeltük.Aztán jött a mindent elsöprő nagy szerelem.Sajnos annyira speciálisak a körülmények, hogy ezt így nem is merem leírni csak személyesen, a lényeg, hogy beetetett minket, hogy szerelmesek egy jóval idősebb emberrel,, fiú, férfi nem tudom minek nevezzem.Bár nem örültünk, de nem is tiltottuk, mert féltünk, hogy legközelebb nem lesz őszinte, meg nem akartuk tönkretenni az érzelmeit.Nyilván gondoltuk, hogy előbb-utóbb szexualitásra is sor kerül, lévén idősebb gyerekek is vannak, volt alkalmunk egy.két meglepetésre, azt hittük ennél több már nem jöhet.
Ám sajnos jött.Bár az együttlétre még nem került sor.Voltunk nőgyógyásznál elkerülendő a későbbi meglepetéseket, szánt szándéka, hogy megteszi, alig várja.
Nem is lenne gond, vagyis nyilván ráérne még, de ma már az ember ezt is elfogadja, de mégis gyanúsak voltak a körülmények.Meglepően kerül minket a partner, a lányunk szerint szégyenkezik a korkülönbség miatt, amit először nem tudott, mert ő sokkal idősebbnek néz ki.Kelletlenül azt hittük, hogy tényleg egymásba szerettek, mire megtudta a korát.
Jó hát mi is naivak voltunk.Nyilván.
Próbálom rövidre zárni, a lány mindenét lekódolja, telefon, számítógép stb.
Valahogy mégis gyanakodtam és már egy-két bizonyítékom van is, hogy ezek szexpartnerek.A lány etet engem, hogy ennyire még nem szerette őt senki, közben teljesen egyértelművé vált számomra, hogy ő tudja, hogy ez az ember nem szereti.
Ő mégis élvezi ezt a kis nem tudom minek nevezzem, románcot, alig várja, részletekbe szintén nem bonyolódnék ezen a fórumon.A kérdés mit kéne tenni, nekem úgy tűnik beteg ez az ember, el is mondanám személyesen mikből gondolom, de sajnos egyértelmű, hogy a lány is akarja.Alig várja, hogy odaadja magát ENNEK.Mit lehet tenni, a gyermek sérülése nélkül, egyáltalán ez esetben ez bűncselekmény vagy nem?(Az tuti, hogy képeket kér róla, nem is akármilyeneket.)
Sürgős segítségre volna szükségünk.
Köszönettel: Jogos aggodalom
Kedves Asszonyom!
Értem, hogy a helyzet nehéz, akkor is, ha sok egyéb dolgot nem értek. A teljes kép ismerete nélkül nem sokat mondhatok, de az bőven meglehet, hogy semmi más kiút nincs, mint hogy a lányával elfogadólag, megértően, nyitottan beszéljen, kritika és fenyegetés nélkül elé tárva a valódi veszélyeket. Az egészen bizonyos, hogy abban a helyzetben, amiben most a kislány van, csak akkor fog Önnel együttműködni, ha valóban szövetségesét látja a szüleiben. Néha kamasz gyermekeink megtapasztalják a szélsőségeket és nem tudjuk tőle megóvni őket. Viszont mindig rendelkezésre állhatunk, ha már beverték a fejüket. Tudom, hogy ezzel a közhellyel most nem sokra megy. Minél kevesebb a konfliktus, "sírós veszekedős ígéret", annál könnyebben fogadja el Önöket jóakarójának, cinkosának, támogatójának.

Frank Orsolya
2012-10-22 20:05:59
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja