SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Timár Tibor


Dr. Timár Tibor
Fül-orr-gégész és gyermekgyógyász

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.orr-ful-gegeszet.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

halset torokspray vélemények

Kedves Doktor Úr,
Kb. fél éve visszatérő torokfájással küszködök. Amolyan "gombóc" érzés a torokban, meg nehezen nyelek. Néha fehér színű pötty is megjelenik a bal oldalon a torkomban (ez a fehér pötty, jön-megy), illetve szinte minden reggel azt érzem, hogy a nyelőcsőre le van tapadva a váladék, amit ébredés után köhögéssel fel is köhögök; ez a váladékos köhögés van, hogy fél napig is van. Ez nem a szokásos hurutos köhögés, hanem inkább érzem, hogy ott van a garatban a visszacsorgó, néha "pókhálószerű" váladék és ez ingerel, hogy felköhögjem vagy sajnos krákogjam. Nagyon szégyellem magam néha, mert 40 éves leszek és krákogok, megjegyzem, soha nem dohányoztam.
A fél év alatt volt antibiotikumos kezelésem is, meg Nasonex használata, köptetők a patikai keverttől az ACC-ig, de semmi nem ér semmit.
1 hete kerestem fel egy fül-orr-gégész orvost, aki megvizsgált, de sajnálatomra nem talált semmit. :( Azt mondta, hogy ezt a hátracsorgó váladékot a poratka allergiám okozza, mert, hogy az allergia az egy gyulladás és ott van a szervezetemben. A fehér pöttyre azt mondta, hogy az is normális dolog...csak ne fájna úgy a torkom mikor a pötty is ott van.... A doktornő a Nasonex-et ajánlotta az orrdugulásomra és a torokszárazságom miatt a Halset torokspray-t. Semmi nem változott azóta, a torkom száraz, reggel zöld színű váladékot köhögök fel, napközben meg a sima száraz köhécselés idegesít, estére pedig bedugul az orrom. Nem is tudom mit tennék ha nem volna a Wick orrspray, azzal lefekvés előtt 1-1 puffot fújok és bírok aludni( szelel az orrom); sajnos mostanában éjszaka is elkap a száraz köhögés, szabályosan viszket a torkom...ezt tart 2-3 percig, addig köhögök, vizet iszom és elmúlik.
Hát ez volna az én gondom, sajnos itt nem talált semmit a doktornő, de szerintem ez nem normális dolog a krákogás, a köhögés, az orrdugulás, 2 hetente a torokfájás.... Ma újból elkezdett fájni a torkom, a pöttyöt nem látom, viszont a bal oldalon az ádámcsutkán egy borsónyi dudort érzek, ami fáj, ez is havonta megjelenik, majd elmúlik...
Elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikerült a levél, de aprólékosan írtam, hogy a Doktor Úr hátha tudna valamit mégis javasolni, mert nagyon elvagyok keseredve, hogy nem bírnak kigyógyítani.
Én nagyon bízom Önben, hiszen az Ön jó tanácsainak köszönhetően a kislányom is meggyógyult és még orrmandula-műtétre sem került sor, ahogy Ön ezt vizsgálat nélkül, láthatatlanban elmondta.
Előre is nagyon szépen megköszönném ha valamit tudna tanácsolni erre az összetett bajomra.
Tisztelettel,
Marcsi
Kedves Kérdező!
A Nasonexet hónapokig kell használni.
Üdv.


Dr. Timár Tibor
2015-06-26 10:54:54
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja