SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Önbizalom hiánya

Kedves Mariann. A problémám, amivel Önhöz fordulok az, hogy 37 éves létemre soha nem volt normálisnak mondható párkapcsolatom. Úgy érzem, talán nem is vagyok alkalmas rá. Egyébként sincs sok önbizalmam, emellett az elmúlt másfél évben híztam 30 kilót, így végképp reménytelen a helyzetem. Úgy érzem, ha lenne valakim, szexuálisan akkor is képtelen lennék elengedni magam, annyira szégyellem a testem és ha lefogynék, akkor se lenne sokkal jobb a helyzet. Mit tanácsol, hogyan tudnék természetesebben viselkedni és csak annyira lenni szemérmesnek, hogy emiatt ne maradjak ki egy esetleges kapcsolatból? Mert hajlamos vagyok lemondani róla, annyira nyuszi vagyok. Mindig elmenekültem a lehetőségek elől, egyszerűen eljátszottam, hogy nem érdekel a dolog, aztán meg szenvedtem. Köszönöm válaszát, üdvözli Veronika.

Kedves Veronika!


Úgy érzem, a problémája megoldásához egy lépéssel hátrébb kéne lépni, és onnan megvizsgálni a helyzetet. Milyen gyermekkora volt? Elfogadták-e a szülei gyermekkorában a döntéseit? Vannak-e testvérei? Milyen a velük való viszonya? Került-e megalázó helyzetbe? Milyen volt a kapcsolata az édesapjával?
Ezeket a kérdéseket kellene első körben tisztázni, mert ha ez sikerül, sokkal nagyobb esélye lesz rá, hogy önre is rátalál a szerelem. Mi történt az elmúlt másfél évben, ami miatt 30 kilót hízott? Ki vagy mi bántotta meg annyira, hogy “védőköpenyként” inkább magára húz még egy réteg hájat, csak hogy ne kelljen szembesülnie a fájdalommal? Ezeket is nagyon fontos lenne önmaga előtt tisztáznia. Szerintem érdemes lenne szakember (pszichológus) segítségét kérnie.
Addig is az ön szere
- a vörösfenyő, ami az ÖNBIZALOM szere, de adnék önnek még
- ernyős madártejet a lelki sérülésekre
- kisezerjófűt, ami az önfeladás és a kóros lemondás ellenszere
- bohócvirágot, amiért attól fél, hogy nem talál önre a szerelem
- és tárnicsot, hogy higgyen abban, minden jól alakul, és ön is megtalálja majd a “foltját”.

Kívánom, hogy megtalálja önmagát, meggyógyítsa az önben rejtőző gyermeket és újra bizni tudjon magában.

Szeretettel:

Berényi Mariann
20/44-60-590


Berényi Mariann
2014-05-12 13:10:48
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja