SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elhagytak és én terhes maradtam... - Egy fiatal lány dilemmája

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-08-31
"Kérlek, ne kövezzetek meg azért, mert egyáltalán felmerült bennem az abortusz gondolata! A rosszindulatú megjegyzéseket ha lehet, akkor kerüljétek el, mert épp elég nagy bajban vagyok így is..." - írta egy fiatal lány egy segítségkérő posztban.
Elhagytak és én terhes maradtam... - Egy fiatal lány dilemmája

Egy fiatal lány története.

"Letelt a tíz perc, ránézek a tesztre. Pozitív!"

Kérlek benneteket, ne ítélkezzetek! Ne bántsatok addig, amíg nem ismeritek a másik ember történetét!

Íme az enyém: 

2022. 07.01. reggel 10 óra

A nap, amikor megcsináltam az első terhességi tesztet. Bezárkóztam egy áruház mosdójába. Ekkor már két napja késett. Nagyon izgultam, mert korábban még sosem fordult elő olyan, hogy ne jött volna meg. 

Bevallom, elég felelőtlenek voltunk a barátommal. Sajnos védekezés nélkül szeretkeztünk. Megszakítással. Igazából már 3 éve együtt vagyunk, és bár voltak nehézségeink, mindig kitartottunk egymás mellett. 

Letelt a 10 perc. Ránézek a tesztre. Pozitív. Most mi lesz?
 

2022.07.01. reggel 10 óra 10 perc

Mély levegő. Csak semmi kapkodás. Ne essünk pánikba. MOST MÉGIS MI LESZ?? 

Felhívom a legjobb barátnőmet, Kicsöng. Először azt hiszi, ugratom és be akarom csapni. Aztán rájön, hogy komolyan beszélek. Felajánlja, hogy nála aludhatok ma.
 

2022.07.01. este 9 óra

Már itt vagyok a barátnőmnél. Olyan kedves volt ő is és az anyukája is. Csináltak nekem palacsintát és kakaót. 

Tudom, hogy sokáig nem bújkálhatok. Már vagy 10 nem fogadott hívásom van a barátomtól. 

Írok neki.
 

2022.07.02. reggel 7 óra

Semmit nem aludtam éjszaka. A barátommal leveleztem, aki azt mondta, hogy az képtelenség, hogy terhes legyek. Mert ő még nem akar apuka lenni. Nem készült fel erre és anyagilag sem áll úgy, hogy eltartson egy kicsit.
 

2022.07.02. dél

Találkozunk a barátommal. A lelkem mélyén azt hittem, hogy meg tudjuk ezt beszélni felnőttek módjára, de ő csak kiabál velem, és azt hajtogatja, hogy ez az egész az én hibám, mert nem akartam fogamzásgátlót szedni. 

Tényleg nem akartam. Mert az egyik barátnőmnek tiszta pattanásos lett tőle a bőre, meg egyébként sem akartam semmilyen gyógyszert beszedni, ha nem muszáj. 

Most mégis inkább a pattanásokat választanám a fejemen, mint a babát a hasamban. 
 

2022.07.02. este 11

Megint vitatkozunk. Már megy az ajtócsapkodás is. Összecsomagol és elmegy. Azt mondja, oldjam meg az életemet ahogy akarom, ő köszöni szépen, nem kér belőle többet. 

Sírvafakadok és bezuhanok az ágyba.
 

2022.07.03. hajnali 1 óra

Hívom a legjobb barátnőmet, de ő csak azt hajtogatja, hogy beszéljek a szüleimmel. Azt még nem akarok. Most még biztosan nem. 

Remek. Őt sem hívogathatom egy darabig. 
 

2022.07.04. reggel 8 óra

Felhívom a nőgyógyászt. Délután tud fogadni. 
 

2022.07.04.  délután 4 óra

A nőgyógyásznál ülök a váróban. Istenem, mit keresek én itt? Meglátok egy terhes nőt velem szemben belépni az ajtón, és olyan hányinger fog el, hogy nem tudom, a terhesség okozza, vagy a puszta gondolat, hogy terhes vagyok. 

Istenem, most segíts!
 

2022.07.05. délután fél 5

A nőgyógyászom látja az arcomon, hogy nem repesek az örömtől, hogy kisbabát várok. Gyorsan tálalom neki a szitut. A barátom elhagyott, lakásom nincs, pénzem sincs, munkám végképp nincs, hiszen még tanulok. 

Azt mondja, a 8. hétig el tudom dönteni, hogy csináljon-e abortuszt, vagy ne. Amit mindenképp a 12. hétig kell majd megejteni, ha ezt választom. Jelenleg a 4. hétben járok. De szerinte ne halogassam a döntést sokáig. 
 

2022.07.05. délután 5 óra

Zokogva ülök a buszon. A sminkem teljesen el van kenődve. Mindenki engem bámul, de most az egyszer nem érdekel.
 

2022.07.06. ebédidő

Közlöm a szüleimmel, hogy mi történt. Szerintük az egyetlen épeszű megoldás az, ha elvetetném. 

De valahogy mégsem visz rá a lélek. Milyen anya az olyan, aki cserbenhagyja a gyermekét? Aki lemond róla? Milyen ember az olyan, aki elveszi egy másik kis ártatlan lény életét? 

És milyen ember az olyan, aki világra hozza úgy a babáját, hogy közben fogalma sincs, mihez fog kezdeni az életével, hol fog lakni, miből fog fizetni mindent, és hogy fog tudni teljesen egyedül, önállóan gondoskodni a kicsijéről?

Még egy hónapom van dönteni. 4 hét. 30 nap. 720 óra. 43200 perc. És én minden percben mást gondolok, mást érzek. 

Mi a jó döntés? Kire vagy mire hallgassak?
 

2022.07.07. reggel 8 óra

Elég volt egyetlen éjszaka, hogy kitisztuljon a fejem és rájöjjek, mit is szeretnék valójában. Igazából már tegnap is tudtam, mi a helyes, mégis hagytam, hogy befolyásoljanak a szüleim. 

Bármi is lesz, bárhogy is alakul az életünk, ez a kis apróság él bennem és élni akar, és engem választott az anyukájának. Ezért nem fogom elvenni tőle az életet. Lehet, hogy nehéz lesz, főleg az elején, de mi ketten mindent meg fogunk oldani együtt. Tudom, érzem. 

Ketten a világ ellen! 

Indexkép: cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja