SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Repülés pocakkal

Családinet [cikkei] - 2005-05-09
Hosszabb repülőút előtt - főleg ha várandós az ember lánya - egy csomó kérdés felvetődhet. Talán néhányra most választ találtok.
Repülés pocakkal

Amikor kiderült, hogy megfogant második gyermekünk, éppen egy külföldi út előtt álltam és nagyon megijedtem, hogy nem tesz-e rosszat a repülőút egy ilyen icipici életkezdeménynek. Annak idején alaposan utánaolvastam ennek a kérdésnek és arra gondoltam, hogy most, hogy (lassan, lassan) közeleg a nyár, biztos vannak olyan gömbölyödő olvasóink, akik örülnek majd a repüléssel kapcsolatos információknak.

Számomra az első és legfontosabb kérdés az volt, hogy hogyan hat a magzatra a repülés közbeni nyomáskülönbség. Megnyugodtam, amikor kiderült, hogy a normál utasszállító gépeken nyomáskiegyenlítő van, tehát nincs olyan nyomáskülönbség, ami káros lehet a babára nézve. Ez jó hír volt, de azért maradt bennem egy csöppnyi szorongás, egészen addig, amíg az indulás előtt egy ismerősöm azt nem mondta, hogy gondoljam csak el, milyen jól "meg van ágyazva" odabent a pocakomban a picinek. Egy csodálatos védelmi rendszer belsejében kuksol és talán fel se tűnik majd neki, hogy néhány ezer méterrel a föld felett lebegünk. Talán ezek a mondatok nyugtattak meg igazán, fel- és leszállásnál pedig elképzeltem, hogy milyen jó helye van odabent és végig biztattam, hogy "kapaszkodjon" erősen, akkor minden rendben lesz.

A másik kérdésem az volt, hogy vajon amikor "átvilágítanak", akkor nem éri-e valami káros sugárzás a babát. Szerencsére ez is alaptalan félelem volt részemről, mert az utasokat csak fémdetektorral vizsgálják át, ami ugyanolyan alacsony frekvenciájú elektromos kisugárzással bír, mint akármelyik elektromos háztartási gép. Röntgensugarat - ami valóban káros lehetne a magzatra nézve - csak a csomagok átvizsgálásánál használnak. Tehát emiatt sem kellet aggódnom.

Ugyan az első várandósságom alatt sem volt soha hányingerem, és a második is hasonlóan jól indult, azért a biztonság kedvéért a repülőn nem ablak melletti helyet kértem, hanem a közlekedőhöz közelebbit, ha mégis szaladnom kéne. Nem kellett, de jó volt ott ülni a szélén, mert bármikor fel tudtam állni, tudtam sétálni, nyújtózni egyet, ami a vérkeringésemnek nagyon jót tett.

És akkor még néhány jótanács:


- Jegyvásárlás előtt érdeklődd meg, hogy az adott repülőtársaságnak vannak-e speciális szabályai a várandósok utaztatásával kapcsolatban.
- Félóránként tornáztasd a lábad és óránként állj fel néhány percre.
- Ha nem ül melletted senki, tedd fel a lábad a szomszédos ülésre, hogy kicsit tehermentesítsd a láb visszereit.
- Olyan cipőt viselj, amiből könnyen ki és vissza tudsz bújni, esetleg legyen a kézipoggyászodban egy vastagabb zokni, ha a cipő nélkül fázna a lábad.
- Ha visszér-problémáid vannak, érdemes speciális harisnyában utazni.
- Igyál sokat! Főleg vizet! Ez aranyszabály a várandósság alatt, de a repülőgép száraz levegőjében különösen indokolt.
- Természetesen a lehető legkényelmesebb ruhában utazz, hogy legalább az ne tetézze az utazással járó apróbb kényelmetlenségeket!

Jó utazást, kellemes repülést - pocakkal is!
Hoppál Bori

forrás: www.szuleteshete.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja