SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Négykeréken lóerők nélkül

Babály Mónika [cikkei] - 2004-02-23
Ha babakocsit készülünk vásárolni számot kell vetnünk jó néhány dologgal, miközben meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a tökéletes típus nem létezik... viszont kis odafigyeléssel megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet...
Négykeréken lóerők nélkül

Ha gyermekkocsit szeretnénk vásárolni mindenekelőtt meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a minden szempontból tökéletes típus nem létezik...

Számot kell vetnünk azzal, hogy tulajdonképpen mire is szeretnénk majd használni a nem csekély pénzen megvásárolt járművet.....persze azon túl, hogy nem önjáróan születendő gyermekünk egyszerűbb helyváltoztatását oldjuk meg vele.

Jó ha elgondolkodunk az alábbiakon:

  • Hétköznaponként napközben is élvezzük-e családunk segítségét gyermekünk 2-3 éves koráig?
  • Ha magunkra vagyunk utalva melyek lesznek a leggyakrabban megtett útjaink?
  • A babával kettesben megtett gyakori utakat saját autóval (mekkora a raktere, ötajtós, vagy sedan), autóbusszal (az útvonalon alacsony platós széles ajtós vagy hagyományos középen korláttal feljutás-gátló magas lépcsős típus közlekedik-e), vagy esetleg gyalogosan fogjuk-e megtenni?
  • Hosszabb utazásokat tervezünk-e autóval, repülővel...stb.?
  • Mely évszakban várható nagy valószínűséggel gyermekünk világra jötte?
  • Lakásunkban, garázsunkban, közös helységben fogjuk-e tárolni a megvásárolt remeket?

Végül nem árt átgondolni, hogy lakókörnyezetünkben, ahol a leghosszabb egészségügyi sétát tesszük majd -lehet, hogy csöppségünk csak ebben a formában lesz hajlandó beszüntetni a zajkeltést és egyéb hangeffektusokat- milyenek a járdaviszonyok, és mekkora a káros-anyag- kibocsátás.

Ha mindezekre határozott válaszaid vannak, akkor megteremtetted az esélyt arra, hogy a felkeresett kereskedelmi egységben megfelelő, igényesen kialakított, extrákkal felszerelt és a számodra legmegfelelőbb modellt ajánlja a magasan kvalifikált kiszolgáló személyzet. Ha ez esetleg mégsem így lenne az alábbiakban vázolok néhány lehetőséget.

A HÁROM FUNKCIÓS babakocsi hétköznapi megközelítése:

            1. funkció: hagyományos mély babakocsi

            2. funkció: sport babakocsi

            3. funkció: mózes kosár

Igényesebb kivitelezők az első és a második funkciót két külön felsővel oldják meg ebben az esetben viszont az egyik résznek helyet kell találnod a lakásban, amíg a másikat használod. A másik kiviteli lehetőség a kettő az egyben, ez viszont csökkenti a mózes méretét, így az első és a harmadik funkció áldásait csak igen rövid ideig élvezheted (amennyiben Te vagy társad 4-5kg-mos csecsemőként láttátok meg a napvilágot, akkor ilyet NE).

Még igényesebb kivitelezők iszonyatos felárért beépítettek egy 4. funkciót is, melynek lényege, hogy a mózeskosár beköthető a hátsó ülésre. Nagy előnye, hogy elmondhatod a többi szülő egyszerű három funkciós babakocsijával szemben neked egy NÉGYFUNKCIÓS modell áll a rendelkezésedre, viszont nagy hátránya, hogy a teljes hátsó üléssort elfoglalja, két hárompontos öv kell a rögzítéséhez, és tized olyan biztonságos mint egy jól megválasztott bébihordó.

Előnyei:

  • nagy kerék, jó menettulajdonságok
  • talajhoz képest magasan elhelyezkedő fekvőfelület
  • mély kocsiként dekoratív megjelenés
  • mély kocsiként megfelelő hideg elleni védelem
  • mély kocsiként a gyermek a mózesben ébresztés nélkül, a babakocsi nélkül tovább szállítható pédául egy rendelőbe

Hátrányai:

  • nehezek, nagy terjedelműek kevéssé férnek be átlagos autó csomagterébe, nem beszélve arról, hogy nemrég szült nőként egyedül egy sedan csomagtartójáig emelni, még ha összecsukva is......régi buszra sem egyszerűbb ugyebár nyitva, merthogy benne a gyermek
  • sportfelsőjük  még a legjobb gyártó esetén is elnagyolt, széles, kényelmetlen, esztétikátlan, rosszul téliesíthető...pedig lesz jövő tél is, nincs hozzá napfénytető, a napernyő meg nem megy rá, mert ennek ugye masszív a vázszerkezete

 Akinek ajánlom:

  • több gyermeket tervező szülőknek.
  • akik megengedhetik maguknak, hogy gyermekük egy éves kora körül vásároljanak egy jó minőségű sportbabakocsit. (ha ez nem megoldható, de rossz útviszonyok mellet szmogos helyen laktok és sokat sétálnátok akkor javaslom egy használt darab megvásárlását az első 10-11 hónapra)
  • akik tudják garázsban vagy biztonságos földszinti helyen tárolni a gyermekkocsit
  • akik napközben ritkán vannak segítség nélkül

    Piaci ár: 45 000-170 000-ig

 A KÉTFUNKCIÓS Babakocsi:

1. funkció: mély babakocsi

2. funkció: sportbabakocsi

Rengeteg változata létezik. Olyan sportbabakocsi melynek háttámlája a vízszintesig, vagy közel a vízszintesig hátrahajtható (ez azért fontos, mert újszülött kortól ajánlják, és az újszülött gerince a nap nagy százalékában vízszintesen kell hogy legyen az egészséges fejlődés érdekében). Létezik olyan amely kombinálható, vagy már tartozéka az autóba is beköthető bébihordó. Általában kicsire csukható, könnyű szerkezetű, kis- vagy közepes kerékméretű, kettő vagy négy kereke bolygósítható is. Néhánynál tartozék, vagy rendelhető mózeskosár betét, ami tulajdonképpen egy füllel ellátott merevített aljú pólya, mely a mózeskosár funkciót igyekszik pótolni (remek kiegészítő télen született babáknál). Az igényesebb változatokhoz azonos kárpittal rendelhető vagy tartozék minden kiegészítő: mózeskosár betét, bundazsák, lábzsák, napfénytető vagy napernyő.

 Hátrányai:

  • a kicsi vagy közepes kerekek rossz menettulajdonságokat, és gyenge rugózást rejtenek. Jól irányíthatók boltokban, bevásárló központokban a bolygósíthatóságnak köszönhetően, de amit elhagytad a butik területét hiába is bolygótlanítassz ezek a kerekek sosem mennek könnyen, egyenesen, pláne egy irányba. Ha ne adj isten macskakőre tévedsz nemhogy aludni nem fog csemetéd, de örülsz ha egyáltalán nem pattan ki a gyermekkocsiból. Magasabb járdaszegélynél képtelenség könnyedén két kerékre súlyhelyezéssel fel- vagy lebillenteni. Ott állsz a gyalogátkelőhely végénél az úttesten, a jelzőlámpa már rég piros és a kocsit nem és nem tudod áttolni, csak emelni...
  • alacsony építésének köszönhetően közel van a fekvőfelület a földhöz és a kipufogók kibocsájtotta szennyeződésekhez.
  • ugyanazt a kárpitot használod mélykocsiként és sportkocsiként is.

Előnyei:

  • egy babakocsit használhatsz gyermeked születésétől egészen addig amíg csak rá nem szoktatod az önálló kitartó helyváltoztatásra, lehetőleg az általad megadott koordinátáknak megfelelően.
  • könnyen összecsukható, könnyű szerkezetű autóval és autóbusszal is könnyen utaztatható.
  • menet közben jól variálható, általában változtatható a tolásiránya, a háttámla dőlésszöge, karfája tálcává alakítható stb.
  • egyedül, vagy a járókelők kis segítségével is könnyen boldogulsz akkor is ha nem áll rendelkezésedre állandó segítség.
  • ha csak a harmadik emeleten tudod tárolni akkor sem szakadsz bele a cipelésébe, sőt belefér a legkisebb liftbe is, már amennyiben van lift.

    Akinek ajánlom:
  • egyedül autóval vagy busszal sűrűn közlekedő mamának
  • a babával sokat utazó családnak
  • bevásárló központokban vásárló, jó járda és útviszonyok környékén lakó családnak (pl.: lakótelepek környéke)
  • ha korlátozottak a tárolási lehetőségek.

    Piaci ár: 35 000-90 000-ig + a kiegészítők, ha nem tartozékok

 A SPORTBABAKOCSI jellemzői:

Nem szeretem, ha egy számomra ismeretlen terméket egy ugyancsak ismeretlen terméktől való eltéréssel magyaráznak. A sportbabakocsi tehát egy kétfunkciós babakocsi, csak nem lehet a vízszintesig leengedni a fekvőfelületét. Ez persze a még a "poén" kedvéért sincs teljesen így. A sportbabakocsiknál ugyanis  már nem lehet olyan csokorba szedett ismérveket sorakoztatni mint a fenti kettőnél.

Van olyan sportbabakocsi amelyikkel kiváltható egy kétfunkciós babakocsi abban az esetben ha kiegészíted egy mózeskosár betéttel, vagy akkor is ha újszülött babádat a nap nagy részében nem a babakocsiban tartod, nem ott altatod stb., hanem egyszerűen csak a napi legszükségesebb helyváltoztatásait oldod meg vele, mert így nem gátolod a helyes gerincfejlődését.

 Piaci ár: 9 000-60 000-ig

Ha a leírásaim segítettek, akkor fáradj el egy üzletbe, vázold az elképzelésed, majd miután ajánlanak néhány modellt, párod felé fordulva jó hangosan jegyezd meg: LÁTOD SZÍVEM, PONT ILYET SZERETNÉK, CSAK RÓZSASZÍNBEN!!!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja