SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10, a Baba nemét előrejelző babona

Családinet [cikkei] - 2013-03-06
Kíváncsi vagy, hogy a pocaklakód fiú vagy talán lány lesz? Mialatt az egyetlen pontos útja annak, hogy megtudd születendő gyermeked nemét - még a terhesség alatt - az orvoson és az ultrahangos vizsgálaton át vezet, addig kitalálósdit játszani nagy móka is lehet. Olvasd el a legbolondosabb, a gyermek nemét előrejelző babonákat, esetleg tégy próbát egyikkel - másikkal Te is.
Később akár el is árulhatod ---- bejött?
10, a Baba nemét előrejelző babona

1. A baba helyzete

How Low Can You Go? Tartja az angol nyelvű fáma, vagyis eszerint a gyermek neme attól függ, mennyire alacsonyan fekszik az anya hasában. Magasan hordott pocak esetén valószínűsíthető a lánygyermek, míg az alacsony verzió fiút feltételez. Vagyis nem árt csupa kék színű babaholmit bekészíteni.

Ehhez hasonló néphit, hogy az előreálló (frontális) gömbölyödés egy pici fiút, míg a horizontális, tehát a dinnye alakú pedig lányt rejtjelez.

2. Testjelek

A legendák azt mondják, hogy ha valaki kislányt vár, az ellopja a szépségét. Tehát, ha az arcbőröd aknés, és más, nem túl esztétikus bőrproblémáid is vannak, lehetséges, hogy egy kis hercegnő indult útnak felétek.

Száraz kezek és hideg lábak lehetnek a fiúgyermek jelei. Amennyiben hasonló tüneteid vannak, azok egy fiú baba jöttére utalnak.

3. A gyűrűcsavar / A jegygyűrű nem rendeltetésszerű használata

Ez egy igazán mókás elgondolás – a reménybeli szülőnek csak annyit kell tennie, hogy fogja a jegygyűrűjét, köt rá egy spárgát vagy fonalat és belógatja az édesanya pocakja elé. Ha a gyűrű körkörösen mozog, akkor fiú, ha pedig előre-hátra, akkor lány várható a családba.

4. Az ősrégi Drano kísérlet / Bizarr cseppek

A következő babona annyira régi, amennyire hátborzongató. A kismamának bele kell vizelnie / pisilnie egy edénybe, és a folyadékot egy evőkanál csatornatisztítóval (Drano – amerikai termék) kell elkeverni. Ha az elegy színe zöld színűre vált, akkor a várva várt magzat lány. Ha kék? Szerintünk már kitaláltad! Akkor fiúról van szó.

Figyelem! Akármennyire figyelemfelkeltő is az előbbi tipp, mégsem ajánljuk, hogy pont ezt próbáld ki. Ugyanis a fent említett anyagok összekeverése veszélyes füstöt eredményezhet, vagy (elég ijesztő!), de akár robbanást is. Ennek a kísérletnek létezik egy szelídebb és biztonságosabb változata is, amelyet szódabikarbonával lehet elvégezni. Ha a keverék sistereg, fiút, ha nem, akkor lányt várhatunk.

5. Szívritmus

A babád szívritmusa szintén ”nem-előrejelző” értékkel bír! Ha a kicsikéd szívritmusa 140 dobbanás alatt van / perc, az egy kisfiú érkezését vonja maga után. Ha pedig 140 feletti az érték, akkor kislányra készülhettek!

6. Add csak ide azt a csokit!

Sóvárogsz az édességek után? Néhányak szerint ez határozottan kislányra utal. A sós és savanykás ízeket kívánók pedig inkább fiúra számíthatnak.

7. A kor nem csupán egy szám!

A kínai születési diagramok a kismama korát és a fogantatás hónapját használják fel annak meghatározására milyen lesz a születendő baba neme. A maják is ehhez hasonló módszert használtak. Ők a fogantatás hava helyett azonban annak évével számoltak. Ha mindkét szám páros, vagy páratlan az egy lánynak, míg ha egyik páros, a másik pedig páratlan (vagy fordítva) az egy fiúnak a jele.

8. Plusz súly a kispapán

Párod is osztozik az ízek utáni sóvárgásban? Ha társad szimpátia pocakot eresztett, a babona szerint Ti bizonyára egy édes kislányt vártok.

9. Reggeli rosszullét blues / Reggeli rosszullétek

A reggeli rosszullétek rózsaszín babaszobát jeleznek. Tehát, ha a terhességed első trimeszterében állandó émelygéssel küzdöttél, akkor nyugodtan gondolkozhattok szalagokban és szívecskékben. Ha viszont a terhesség tengerén émelygő gyomor nélkül vitorláztál keresztül, akkor biztosra veheted, hogy fiad lesz.

10. Kulcsolás

Ha van egy várandós barátnőd, próbáld ki rajta a következő fogást. Helyezz el egy kulcsot előtte és kérd meg, hogy vegye fel!

Ha a keskeny részénél ragadja meg, egy aranyos kislány anyukájává válik hamarosan. Ha a kerek részénél fogva kapja fel, egy imádnivaló fiúval büszkélkedhet majd.

Tehát minden (leendő) anyukának szól a kérdés – mennyi bizonyult ezekből a tesztekből igazmondónak? Sikeresen előre jelezték pocaklakó(i)tok nemét? 

Fotó: freedigitalphotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja