SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mellplasztika szülés után: mikor érdemes belevágni?

Családinet [cikkei] - 2024-02-27
 [X]

Bár a terhesség és a szoptatás csodálatos időszak a nők számára, amely tele van boldogsággal, a gyermekvállalás számos jelentős változást is hozhat egy nő testén. A már nem szoptató édesanyák ugyanis gyakran érzik úgy, hogy testük már nem olyan feszes, mint a várandósság előtt. Bár a testmozgás és az egészséges életmód segíthet abban, hogy visszanyerd régi idomaidat, előfordulhat, hogy melleid megereszkednek, és elvesztik alakjukat és volumenüket. Ha szeretnéd igénybe venni a mellplasztika eljárásait kebleid újraformázásához, megmutatjuk, mikor és hogyan érdemes nekivágni a műtétnek.
Mellplasztika szülés után: mikor érdemes belevágni?

Így változtatja meg a szoptatás a melleket

A terhesség és a szoptatás alatti hormonális változások hatására a mellek megduzzadnak és megnőnek, néha akár több kosárméretet is. A szoptatás befejezése után a keblek visszatérhetnek ugyan a normál méretükhöz, de gyakran előfordul, hogy kisebbekké válnak, illetve a felesleges bőr sem tűnik el teljesen, ami a mellek megereszkedéséhez vezet.

Milyen beavatkozást érdemes elvégeztetni?

A mellplasztika eljárásai közül a mellfelvarrás és a mellnagyobbítás népszerű beavatkozás azok számára, akik már nem várandósak, nem szoptatnak, ugyanis mindkét műtéttípus drámaian javíthatja a szülés után esetleg „lógónak” tűnő mellek küllemét.

  • Ha melled mérete kisebb lett, a mellnagyobbítás lehet a megoldás. A beavatkozás során implantátumokat helyeznek a mellek alá, amelyek teltséget adnak és javítják a keblek formáját. A mellnagyobbítással növelhető a mell természetes mérete, helyreállítható a terhesség utáni térfogatvesztés, illetve többek között korrigálható az aszimmetria is.
  • A mellfelvarrás során a sebész egy kis bemetszést ejt, amelyen keresztül megemeli és átformálja a természetes mellszövetet. Ezáltal a mellek feszesebb, fiatalosabb kontúrt kapnak. A sebész a felesleges bőrt is eltávolítja, és szükség szerint átpozícionálja a mellbimbót és a mellbimbóudvart.

A mellfelvarrást és a mellnagyobbítást gyakran párosítják a méret és a bőrfelesleg problémáinak megoldására.

Spirit Plasztika - mellplasztika
Kép: prostock-studio/Freepik


Mikor érdemes mellplasztikát végeztetni szülés után?

A legjobb, ha a beavatkozásra a szoptatás befejezése után kerül sor, ezenkívül ajánlott vele addig várni, amíg nem tervezel már több gyermeket. Ha bizonytalan vagy abban, hogy eljött-e a megfelelő idő a műtéthez, konzultálj egy képzett és tapasztalt plasztikai sebésszel, hogy megbeszéld vele az aggodalmaidat.

Ha biztosra akarsz menni: Spirit Plasztika!

A megfelelő plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy orvosodban és stábjában is 100%-ig megbízz nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Keresd fel a Spirit Plasztikai Sebészetet, ahol Dr. Vancsó Péter és csapata a személyes konzultáció során minden kérdésedre megnyugtató választ ad, hogy a beavatkozás előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a kívánt céljaidat!

Nyitókép: shurkin_son/Freepik

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja