SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Készíts masnival ünnepi frizurát!

Családinet [cikkei] - 2014-12-18
Szeretnél könnyen elkészíthető, mégis ünnepélyes frizurát karácsonyra? Akkor próbáld ki valamelyiket ezek közül a masnis ötletek közül!
Készíts masnival ünnepi frizurát!

Masni a hajba

Egy piros masni még egy copfot is ünnepélyessé tesz. Szinte bármilyen frizura kreációba be lehet építeni egy-egy szép szalagot. Erre kínálunk most néhány variációt.

1. Konty piros szalaggal

Használhatunk hozzá egyszerűen hajfánkot is, vagy ha ilyesmivel nem rendelkezünk, akkor csak kössük lófarokba a hajunkat, majd tupírozzuk fel a tincsenként az összefogott részt, és fixáljuk hajlakkal. Kicsit fésűvel simítsuk át a copfunkat, hogy a kiálló szálak visszarendeződjenek, majd tekerjük az egészet a hajgumi köré. Hullámcsatokkal rögzítsük a kontyot. A legvégén pedig kössük át egy piros szalaggal az egészet.

2. Részben kiengedett haj masnival

Praktikus, és ünnepélyesebb viselet, ha nemcsak egyszerűen kibontva hordjuk a hajunkat, hanem néhány tincset hátul összefogunk, majd erre egy szép szalagot kötünk.

Válasszuk el a hajunkat középen, és mindkét oldalról fogjunk 2-2 tincset, amelyeket először külön-külön csavarjunk össze, majd az így keletkezett tincseket is csavarjuk össze egymással, így mindegyik oldalon lesz egy-egy tincsünk, amit középen egyesítsünk egy vékony hajgumi segítségével. Legvégül pedig kössük fel a szalagot.

Masni a hajból

A saját hajunkból is készíthetünk masnit, méghozzá nagyon egyszerűen. Csak hajgumira és néhány hullámcsatra van hozzá szükség.

1. Masni konty

Kössük copfba a hajunkat, majd osszuk három részre az összefogott szálakat. Oldalt vastagabb tincseket vegyünk, középen pedig csak egy vékonyat hagyjunk. A két vastagabbat egyenként tekerjük fel az két ujjunk köré, majd húzzuk ki ujjainkat, és hullámcsattal rögzítsük a hajgumi két oldalára a tincseket. A maradék hajjal, pedig alakítsuk ki a masni közepét úgy, hogy ne látszódjon a gumi, majd hullámcsatok segítségével rögzítsük ezt is.

2. Elegáns masni

Fésüljük hátra, vagy válasszuk el középen a hajunkat, majd elölről egy-egy tincset fogjuk össze hátul hajgumival, de ne húzzuk át egészen a copfot, hagyjuk egy hurkot, amelyet válasszuk ketté, majd a két részt húzzuk el egymástól ellentétes irányba, majd rögzítsük hullámcsattal a helyüket. A copfból maradt haj egy tincsével fedjük el a hajgumi helyét, amelyet szintén csattal rögzíthetünk.

Reméljük, hogy kedvet kaptatok valamelyik frizura elkészítéséhez!


Forrás, képek: 
divinecaroline.com, blog.hairandmakeupbysteph.com, latest-hairstyles.com

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja