SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így készíts könnyen karácsonyi ajtódíszt!

Családinet [cikkei] - 2014-11-26
Az karácsonyi időszak közeledtével nemcsak az adventi koszorút szokás beszerezni/elkészíteni, hanem az ünnepi ajtódíszt is. Most bemutatunk nektek néhány trükköt, amelyekkel ízléses és egyedi darabokat készíthettek.
Így készíts könnyen karácsonyi ajtódíszt!

1. Egyszerű ajtódíszek

A legkönnyebben elkészíthető ajtódíszekhez nincs szükségünk semmilyen alapra csak néhány fenyő vagy tuja ágra, amelyeket akár a kertünkből is beszerezhetünk. Tipp: A virágboltoknak valószínűleg van fenyőágakból, illetve más örökzöld növényekből is hulladéka, amelyeket, ha elkérünk tőlük, akkor kiváló hozzávalói lehetnek az ajtódíszünknek.

Ha már megvannak az örökzöld ágacskák, akkor kössük őket egy csokorba cérna vagy drót segítségével, ezután már csak a díszítő elemek hiányoznak. Rögzíthetünk dróttal például tobozokat, illetve apró masnikat, karácsonyfadíszeket, sőt, még akár különféle plüssből (vagy más anyagból készült) figurákat is az ajtódíszünkhöz.

Azért, hogy ne látszódjon, ahogy összefogtuk a kompozíciónkat, használjunk valamilyen szép, ünnepi szalagot, amelyből masnit kötve máris esztétikusabb látványt nyújt a díszünk. Innentől fogva már csak az a dolgunk, hogy lehetőségeink szerint kiakasszuk, vagy felragasszuk az ajtóra az elkészült művünket. Tipp: Ha ki szeretnénk függeszteni a díszünket, akkor ne felejtsünk el némi többletet hagyni erre a kötözésre használt drótból!

Szép karácsonyi masnit köthetünk az alábbi videó segítségével: 

2. Koszorúk

Ha van időnk kicsit bonyolultabb műveletekhez is, akkor készíthetünk igazán különleges koszorúkat is az ajtóra.

Természet ihlette koszorú

Az egyik legolcsóbb, mégis mutatós ajtódísz, ha olyan koszorút készítünk, amelyhez a természetből vesszük az alapanyagokat. Gyűjthetünk például különféle tobozokat és terméseket az erdőben. Használhatunk még akár diót, földimogyorót, szárított gyümölcsöket és fahéj rudakat is. Alapként szerezzünk be egy szalmakoszorút, amelyre rögzítsük ragasztópisztollyal az összegyűjtött hozzávalókat! Ha azt szeretnénk, hogy a koszorúnk illatozzon is, akkor vásárolhatunk előre illatosított, színezett potpourrikat is, amelyekből szintén ragaszthatunk az alapunkra.

Koszorú karácsonyfadíszekből

Ha van otthon régi karácsonyfadíszünk, az most jól fog jönni ehhez a koszorúhoz! Ha nincs, akkor beruházhatunk néhány új darabra. Tipp: Célszerű vásárolni egy olyan készletet, amelyben különböző méretű gömbök vannak. Így kitölthetjük a lyukakat. Ezen kívül még szükségünk lesz egy ragasztópisztolyra, meg egy fém vállfára (amihez a ruhatisztítóból juthatunk például hozzá). Ez utóbbi lesz a koszorúnk alapja. Formázzunk belőle kört, majd csavarjuk szét, és állítsuk akkorára, amekkora koszorút szeretnénk. (Nyilván egy nagyobb darabhoz több dísz kell, ezért annak drágább az előállítási költsége).

Mielőtt elkezdenénk ráfűzni a drótra a gömböket, húzzuk ki egy kicsit az akasztójukat, és nyomjunk oda pár csepp ragasztót. Majd miután visszatoltuk az akasztót, várjunk egy kicsit, amíg megszárad a ragasztó. Ezután fűzzük föl a díszeket!

Ha szeretnénk még ünnepélyesebbé tenni a koszorúnkat, akkor ne fűzzük végig, hanem felülre rögzítsünk valamilyen örökzöld leveleket, és/vagy egy szépen megkötött masnit. Ha túl hosszúnak bizonyulna a maradék drótunk, akkor vágjuk le a felesleget!


Képek: etsy.com, 
flickr.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja