SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Készítsünk adventi koszorút!

Családinet [cikkei] - 2014-11-26
Ha magunk készítjük el az adventi koszorút, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden alkalommal egyedi, saját ízlésünknek megfelelő darabokat tehetünk az asztalra. Ráadásul sokkal olcsóbban, mintha vásárolnánk őket!
Készítsünk adventi koszorút!

A következőkben bemutatjuk, hogy miként állítsuk elő a hagyományos adventi, és miként a design, modern díszítő elemeket.

Hagyományos adventi koszorú

Mindenképpen szükségünk lesz az elkészítéséhez egy szalmakoszorú alapra. Ezt fogjuk kidekorálni. Kell még valamilyen örökzöld növény (pl. fenyőág vagy tuja), 4 db ízlésünknek megfelelő gyertya (teamécses itt nem jó), valamint dekorációs anyagok ízlés szerint. Továbbá a rögzítéshez drótok vagy ragasztópisztoly.

1. lépés

Vegyük elő az örökzöld ágakat, amelyeket akár a kertünkből is beszerezhetünk. Ám ha erre nincs lehetőségünk, akkor kérjünk valamelyik virágüzletből maradék fenyőágakat. Ezek tökéletesek lesznek számunkra.

Dróttal vagy ragasztópisztollyal rögzítsük az alapkoszorúra az ágakat. Ha valahol túlságosan kilógnának, akkor ollóval vagy metszőollóval vágjuk le a felesleget.

A zöld növényzet felhelyezésére kiváló eszközök az olyan S-alakú drót darabok, amelyeket a díszek felakasztásához árulnak. Csak formázzuk meg őket U alakban és máris felszúrhatjuk velük az ágakat.

Ha tuját használunk, akkor akár azt is megtehetjük, hogy az egész koszorún körbetekerjük a növényt, hiszen ennek ágai sokkal hajlékonyabbak, mint a fenyőé. Ilyenkor egy erős zöld cérna is elég ahhoz, hogy a koszorúhoz rögzítsük a növényt.

2. lépés

Miután beborítottuk növényekkel a koszorút, jöhet a díszítés, és a gyertyák felhelyezése. Utóbbiak rögzítéséhez szintén használhatunk ragasztópisztolyt, de az is jó, ha egy vastagabb fémdarabot nyomunk a koszorúba, amelyre rászúrjuk a gyertyákat. Tipp: Próbáljunk meg olyan gyertyákat választani, amelyek „befelé égnek”, így a viasz nem fog ráfolyni a koszorúnkra.

A díszek rögzítéséhez szintén remek eszköz a drót vagy a ragasztópisztoly. Ízlés szerint használhatunk szalagokat, szárított gyümölcsöt, illatos fűszereket, karácsonyfadíszeket stb. Ha akarjuk, akkor magára a gyertyára is köthetünk szalagot, de magára a koszorúra is felszúrhatjuk őket.

Modern, design adventi díszek

Ezek az adventi díszítő elemek szintén méltó díszei lehetnek az asztalnak. Ráadásul rendkívül egyszerűen, és kis költséggel elkészíthetőek. Ezekből mutatunk most be kettőt.

Talpas dísz

Hozzávalók: 4 db talpas pohár, 4 db gyertya, szalagok, fenyőágak, kisebb tálca vagy üvegedény, némi karácsonyfadísz.

1. lépés

Fogjunk négy vastagabb gyertyát (a legjobb az, ha olyan szélesek, mint a pohár talpa), és tekerjünk köréjük tetszés szerint szalagot. Lehet akár masnit is kötni rájuk, de az is mutatós, ha csak szimplán beborítjuk az aljukat egy-egy szalag darabbal. A két végüket pedig ragasszuk össze! Használhatjuk az advent színeit (lila, rózsaszín), de bármely más nekünk tetsző színt is.

2. lépés

Válaszunk ki 4 db talpas poharat (boros vagy sörös pohár a legjobb), majd tegyük őket lefordítva egy tálcára, úgy, hogy néhány darab karácsonyfadísszel töltjük meg őket. Ha ezzel kész vagyunk, akkor rakjunk fenyőágakat a poharak köré.

Legvégül pedig tegyük fel a gyertyákat a talpakra, és már kész is vagyunk!

Tortatartó dísz

Hozzávalók: 1 db tortatartó, 4 db gyertya, fenyőágak vagy bogyós gyümölcsök.

Ez az egyik lehető legegyszerűbb, ugyanakkor mégis látványos asztaldísz, amit adventre készíthetünk. Csak fogjunk egy tortatartót, és tegyünk rá 4 vastagabb gyertyát, amelyek lehetnek különböző nagyságúak is. Amikor ezzel készen vagyunk, nincs is más dolgunk, mint fenyőágakkal – vagy az őszi időszakban termő bogyókkal, pl. madárberkenyével – körberakni a tálat. Egyszerű és mutatós!


Képek:
cheap-and-chic-look.blogspot.dkmybungalow.org, pixabay.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja