SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Játssz Velünk és a JimJam csatornával! - Vadvilági kalandok kicsiknek-nagyoknak

Családinet [cikkei] - 2012-05-23
 [X]

Az állatok világából a gyermekek a legemberibb értékeket is elsajátíthatják. A család fontossága, az egymásra való odafigyelés, a gyermeki szeretet mind-mind olyan jelenségek, melyek az állatvilágban megtalálhatóak.

Játssz Velünk és a JimJam csatornával! - Vadvilági kalandok kicsiknek-nagyoknak

Az 1-6 éves óvodás korosztálynak és szüleiknek szóló csatorna, a JimJam jól tudja ezt, ezért tűzte műsorára a világszerte népszerű új sorozatát, az Állati Családokat, melyben az állatkölykök - és maga a film - szórakoztatva tanítják az ifjú nézőket.

Az egyik részben például egy kis zsiráffal találkozhatunk, megtudjuk hol él, mit eszik hogy mozog és miért alszik csak két órát. A következő részekben ugyanilyen érdekességeket tudhatunk meg többek között a bébidelfinekről, kis csimpánzonkról, jegesmedvebabákról, oroszlánkölykökről, kis zebrákról, ebihalakról és a kistigrisekről.

A bájos dokumentumfilm-sorozat díjnyertes felvételeket mutat be az állatok világából, a JimJam logógyermekek szemszögéből mesélve el egy állatkölyök és családja egy napját. A gyermekek számára nagyon megkapóak az állatok és az őket körülvevő világ izgalmai. Az Állati Családok elbűvölik a gyerekeket a természet csodáival, az állatok elbájoló lényével és bolygónk élő környezetével. Az Állati Családokat minden nap 9:00, 10:35 és 17:15 órától tekintheti meg a JimJam csatornán.

Az Állati Családokhoz kapcsolódóan a JimJam színes játékot rendez Gyermeknapkor az Állatkertben, ahol a kis vendégek élőben is találkozhatnak a vadállatokkal. A JimJam játékos vetélkedőjén megmutathatják, mennyire jártasak a vadállat tudományokban, a szerencsés látogatók pedig kedves ajándékot is nyerhetnek.

 

Aki az alábbi kérdésekre meg tudja adni a helyes választ június 3. éjfélig, velünk is játszhat, és megnyerheti az öt kedves plüss kölyökoroszlán egyikét a JimJam felajánlásával!


Nyerj egy plüss kölyökoroszlánt a Családinet és a JimJam közös játékán!

1. Melyik a világ legmagasabb állata?
2. Mi az óriáspanda legfőbb tápláléka?

Csak bejelentkezett felhasználók nézhetik meg az eredményeket!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja