SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kamasz horoszkóp

Singola Edit [cikkei] - 2008-09-24
A serdülőkor viharos megnyilvánulásai meglepetéseket okoznak a szülőknek, de valljuk be, maguknak a kamaszoknak is. A dackorszak, a hormonok, a társak presszionálása nagyobb hatással van a fiatalokra, mint a család. De a családnak akkor is a kamasz mögött kell állnia, ha annak viselkedése idegtépő a felnőttek számára. Hogy melyik gyerek hogyan vészeli át a kamaszkort, hogyan segíthet a szülő neki, nem feltétlen a csillagok állásából derül ki, viszont sokat segít, ha ismerjük a kiskamasz személyiségét, amiben mankónk lehet a gyerek csillagjegyének jellemzője.
Kamasz horoszkóp

Kos kamasz (március 21. - április 20.)



Mivel a Kos eleme a tűz, uralkodó bolygója a Mars, nem is várhatjuk el tőle, hogy megfontolt, türelmes legyen, főleg nem kamaszkorban. A Kos ifjú szeretne mindent kipróbálni, sok minden érdekli, olyan dolgok is, amelyek veszélyeket rejtenek, igyekszik mindenben benne lenni. Mivel rengeteg energiával van felvértezve, nagyon jó számára a sport, amelyben kiteljesedhet, jelentős sikereket érhet el. Csapatmunkában kiváló tag, sőt vezető szellemiségű, hangadó lehet a baráti körben, nyomást gyakorolhat barátaira, de ő nem hagyja magát befolyásolni. Igazi lázadó típus, nem szereti a kötöttségeket, rendszabályokat, azokat számtalanszor át is hágja. Nem meglepő, ha az iskolában emiatt gondjai akadnak.
Szeret a középpontban lenni, fontosak számára a barátok, sokat mókázik, viccelődik a családban is, gyermeki lélek, amely néha tüzet okád, ha valami kihozza a sodrából. Mellette szól, hogy haragja soha nem tart sokáig, mert energiája újabb és újabb dolgok felfedezésére hajtja. Kitart elképzelése mellett, és nehezen viseli, hogy az övével ellenkező véleménye is lehet a másiknak.
Imádja a kihívásokat, így a párkapcsolatban is azok a fiúk/lányok keltik fel érdeklődését, akiket igazán meg kell hódítani.
A kitartás nem az erőssége, ezen a téren ösztönzésre szorul, viszont a versenyszellem gyorsan felébreszti, ha kap egy kis szülői támogatást. Bámulatra méltó akaraterejével tehetségét remekül kamatoztathatja, de csak, ha akarja. Kiváló vezető és szónok válhat belőle.
 
 

Bika kamasz (április 21. - május 21.)   

 

A Bika alapeleme a Föld, a Bika kamasznál ez annyit jelent, hogy két lábbal a földön áll, nem kerget hiú ábrándokat, mint sok társa. Nyugodt, kiegyensúlyozott fiatal, amennyire ezt a pubertás időszak engedi. Kicsit zárkózottnak tűnik, de ő már ebben a korban is a hosszú távú, megalapozott barátságok híve, nem csapong egyik társaságból a másikba. Fontos elvei vannak, amelyek mellett határozottan kiáll. Ebből fakadhatnak gondok a szülőkkel. Rendkívül erős kitartásának köszönhetően bármit elérhet, amit csak szeretne, főleg ha ehhez még megfontoltság is társul, nagy sikerekre számíthat. Makacssága segíti ezen az úton, bár akadnak helyzetek, amikor nagyon nehéz meggyőzni, nagyon nehéz kihozni a sodrából, de ha sikerül, akkor fújtat, mint a bika, aztán visszavonul. Magában hamar elrendezi a dolgokat, fejlett kreativitását kihasználva jót tesz neki, ha valamilyen művészetet választ levezetésnek, például valamilyen hangszert. Szeret szöszmötölni apró dolgokkal, ragaszkodik a tárgyakhoz is. Ha gyűjt valamit, semmiképp ne ellenezzük, szeret birtokolni. Párkapcsolatára ugyancsak jellemző lehet a birtoklási vágy.
Mivel a materiális világot képviseli, odafigyel a körülötte levőkre: család, barátok, ő az, aki soha nem hagyja cserben a többieket.



Ikrek kamasz (május 22. - június 21)

 

Igazi Levegő jegy, állandóan szárnyalni akar. Minden érdekli, ami az útjába kerül, kíváncsi mindenre és mindenkire. Érdeklődési vágya kielégíthetetlen, mindig talál valami újat, tehát soha nem unatkozik, nem kell noszogatni semmire. Halogatásra hajlamos, erre kell odafigyelni a körülötte lévőknek, és hogy ne vesszen el a részletekben. Igazi emberbarát, középpontban levő fiatal, aki szeret hangot adni véleményének, ami mellett képes rendületlenül harcolni is. Kreativitásban felülmúlhatatlan, már kamaszkorban is sokoldalúsága hozhat sikereket számára, valamint kiapadhatatlan tudásvágya. Az Ikreknek szükségük van a változatosságra, nehezen viselik a fegyelmet, a kötöttségeket, emiatt lehetnek problémái az iskolában. Érdeklődése során rengeteg barátra tehet szert, a társai szeretnek is vele barátkozni.
Kifejezőképessége zseniális, ezért támogatni kell ezen irányú törekvéseit, például iskolai szereplések. A kitartás nem erőssége, ebben van szüksége biztatásra. Örökmozgó ifjú, akiben mindig van valami kis titok. Mivel kettős jegy, a kettősség kamaszkorban kifejezett lehet, ami önmagának is gondot jelenthet.
 
 

Rák kamasz (június 22. - július 22.)

 

Alapeleme a Víz, nem meglepő, hogy a víz az igazán jó miliő számára, tehát kiváló lehet vízi sportokban. Örömét és bánatát egyaránt levezetheti valamilyen vízi tevékenységben, érdemes kipróbálnia. A szárazföldön viszont lustává válhat, hajlamos órákig a tv előtt ülni, de csak ha hagyjuk. Alapjában véve nem nehéz kamaszjegy, hamar megérti a dolgok mögött rejlő értelmeket, nem agresszív. Szereti háttérből szemlélni az eseményeket, nehezen áll ki a közösség elé, nem szereplős típus. Inkább kihasználva kreativitását alkot, támogassuk ebben.
Ragaszkodó fiatal, aki értékes barátságok és emberi kapcsolatok kialakítására törekszik. Ragaszkodása a tárgyakhoz ugyancsak fellelhető, nehezen dob ki bármit is, hátha szükség lesz még rá, de igazából sokat jelentenek neki a régi emlékek, kacatok, ne szidjuk emiatt.
Nem egy panaszkodó típus, de sok gyengédségre vágyik, mégha ezt nem is mutatja. Megértő társat keres a másik nemben is.
A Rák kamasz kifejezetten szeret enni, igazi ínyenc, csak a mértékkel kell vigyáznia.
 
 

Oroszlán kamasz (július 23. - augusztus 23)

 

Az oroszlán alapeleme a Tűz, bolygója a Nap, tehát egy örökmozgó, középpontban levő kamaszt jelent. Fontosak számára a barátok, mindig sokan vannak körülötte. Ösztönösen él benne a vezető szerep, szeret irányítani, bátran kiáll bárhol, bármikor az igazáért és a közösségért. Társai felnéznek rá, mert rendkívüli bátorságot sugároz. Ám a lelke mélye nagyon érzékeny, nehezen viseli a kritikát, nagyon oda kell figyelni, miképp adjuk tudtára a véleményünket. A kudarcot szintén nehezen viseli, ezért a tanulásra igyekszik energiát fordítani. Tetszik neki, ha mindenben ő a legjobb, ezért küzd és tesz is, kiemelkedő kitartása van. Határozott kamasz, nehéz elfogadtatni vele bármit is, mai nem az ő elképzelése szerint való. 
Szeret megélni minden pillanatot, sokat szórakozik, mókázik, mindenhol jól tudja magát érezni, főleg ha ő van a középpontban.  A szerelemben, ahogy minden más területen szeret igazi oroszlán lenni.
 
 

Szűz kamasz (augusztus 24. - szeptember 22.) 

 

A Szűz Föld elem, az ilyen jegyű kamasz óvatosabb, mint társai. Kíváncsi, őt is csábítja az ismeretlen, viszont kamasz létére is tud megfontolt lenni. Szeret inkább háttérben maradni, nem szereplő típus, de társai kedvelik, mert intelligens és kiváló képességekkel rendelkezik. A tanulást sem szorítja háttérbe, szereti, ha jól mennek a dolgai, kerüli a zűrös helyzeteket. Kifejezetten harmóniára törekvő egyéniség. Rendet tart maga körül, rendesen öltözködik, nem vonzza az extrémitás. Érettebbnek tűnik kortársaitól, ami magas intelligenciájából fakad. Kissé szorongó kamasz, ez ronthat iskolai teljesítményén, valamilyen sport sokat segíthet aggodalmai feloldásában, stabilabbá teheti. A természet és az állatok jelenthetik számára a legjobb kikapcsolódást.
Párkapcsolat alakításában sem szeret kockáztatni, óvatos, megfontolt, olyan fiú/lány társaságát keresi, akivel sokat tud beszélgetni. 
 
 

Mérleg kamasz (szeptember 23. - október 23.)

 

Olyan Levegő jegy, aki az egyensúly megteremtésére törekszik az élet minden területén. A kamaszkor idején nagy hasznát veszi ennek a tulajdonságának. A többi jegyhez mérten békésen éli át a kamaszkor nehézségeit. Nem szereti az agressziót, nem egy törtető típus, inkább visszahúzódó. Szüksége van arra, hogy önbizalmát erősítse, ebben kell segítségére lenni. Kreatív, művészi hajlamú fiatalok a Mérleg kamaszok, de nincsenek nagy szorgalommal és kitartással megáldva. Pedig nagy kíváncsisággal rendelkeznek, amit ha ötvöznek valamilyen művészeti ággal, óriási sikereket érhetnek el.
Érzékeny lelkületűek, a szépre fogékony fiatalok, akiknek számít a szép öltözet, akár divattervező is válhat belőlük. Könnyen ráéreznek az emberek gyengéire, és ezt ki is használják, ha alkalom nyílik rá, de nem rossz értelemben, mert fontosak számára az emberi kapcsolatok. Igazi romantikus, szerelmes típusok.
 
 

Skorpió kamasz (október 24. - november 22.)

 

Különös tekintetű Víz jegyű kamasz. Aki nehezen érthető meg, de ő nagyon könnyen megérti a mind a felnőtteket, mind a társait. Nagyon jó emberismerő, őt annál nehezebb kiismerni. Kissé zárkózott típus, de kezdeményező is, könnyen keveredik verekedésbe, zűrös helyzetekbe, ahol szeret irányítani. A fegyelem és szabályok betartása nehezére esnek, az iskolában ő kezdeményezi a rendbontást, nem könnyű megregulázni. Minden helyzetből győztesen akar kikerülni, ezért nem riad vissza semmitől. 
Magas intelligenciájával és öntudatával bármit elérhet, amit akar. Van érzékenysége a művészetek iránt, de leginkább a titokzatosság vonzza. 
Problémáit nem tárja a világ elé, még barátainak is nehezen nyílik meg, inkább elvicceli a dolgokat, de belül érzékeny lélek, ha baj éri, visszavonul a maga zárt, fantáziával dúsított világába.
Kiemelkedő kíváncsiságának köszönhetően hamar és sokat megtud az emberekről, így a párkapcsolat kialakításánál is ez dominál.
 
 

Nyilas kamasz (november 23. - december 21.)

 

A Nyilas igazi Tűz jegy. Szereti a szabadságot, a szabad levegőt, a sportot, ebben ki is tud teljesedni. Csapatban jó játékos, mert fontos számára a társaság, a barátok, nem tud egyedül lenni. Erős egyénisége által képes hegyeket megmozgatni, óriási elszántság lakozik benne. Ellensége a fegyelem és a csend. Olykor irányíthatatlanná válik, ha nem megfelelően kezeljük, viszont szeretettel bármit elérhetünk nála. Laza kamasz, akinek nem okoz lelkiismeret furdalást, ha valamit tönkretesz. Ingerültségét, sokszor ebben a formában vezeti le. Veszekedni nem érdemes vele, mert minden vitából ő akar győztesen kikerülni, úgysem fogja magát hagyni. Ezen jellemzőjének legnagyobb hasznát a közösségi életben veszi, gyakran válik belőle vezéregyéniség.
Magas intelligenciájú kamasz, de csak azzal foglalkozik, ami érdekli, csak az képes lekötni a figyelmét. Olyan típus, akinek van szorgalma.
Társai kedvelik, mert kész mókamester, az ad neki erőt, ha önmaga lehet a többiek körében. Olyan fiú/lány kelti fel az érdeklődését, akinek megmutathatja egyéniségét.
 
 

Bak kamasz (december 22. - január 20. )

 
 
A Bak egy olyan Föld jegy, aki kitartó, törekvő, ugyanakkor türelmes és megfontolt is. A Bak már kamaszkorában elveket és célokat tűz ki maga elé, amelyeket el is ér, és a cél érdekében képes áldozatokat hozni. Komoly és elszánt, kevésbé társasági fiatal. Jól lekötik a könyvek. Tudásvágyát rengeteg olvasással csillapítja, ami mindenképp hasznára válik, hiszen rendkívüli logikával rendelkezik.
Ha megbántják, nehezen felejt, fél is a sérelmektől, ezért nagyon megválogatja barátait, emiatt félénknek tűnik. Szüksége van bátorításra, mert hajlamos pesszimistán látni a világot. Sikereit duplán kell dicsérni. Gyakori nála a siker, hiszen rengeteg energiát fektet annak elérésébe.
Nem okoz számára gondot a fegyelem, mert alapból fegyelmezett fiatal. Kitartását és küzdőképességét remekül kamatoztathatja sportokban.
Mivel nehezen oldódik fel a társaságban, nehezebben ismerkedik a másik nemmel is.
 
 

Vízöntő kamasz (január 21. - február 20.)

 

Mint minden Levegő jegy, lázadó típus a vízöntő kamasz is. Nyíltszívű, szereti az embereket, fontosak számára a barátok, de jóságát sokszor kihasználják, emiatt már korán frusztrációk érik. Jól érzi magát társaságban és egyedül is. Érdeklődő természetű, szereti a különlegességeket, az átlagtól való eltérést. Arra törekszik, hogy jobbá tegye a világot, de legalább ő maga jobb legyen a többieknél. Gyakran kezdeményez segítségnyújtást. Lételeme a természet, ott töltekezik fel igazán. hagyni kell, hogy olykor elvonuljon túrázni. Intelligens és kedves kamasz, nagy álmokkal és tervekkel felvértezve. Nagyon érzékeny típus. A korlátokat nem bírja, szabadságra, rugalmasságra van szüksége. A fegyelmezést nem neki találták ki, az iskolában ebből adódhat gondja. Álmai megvalósításában sem korlátozhatjuk. Optimizmusa nem hagyja el, amihez kitartás is párosul. Nagyon becsületes, nem szeret a másik fölé kerekedni, de kiáll a véleménye mellett. Kamaszként ő a hős szerelmes.
 
 

Halak kamasz (február 21. - március 20. )

 
 
A Halak nem is lehet más, mint Víz jegy. Érzékeny és ingatag, de nagyon együttérző kamasz.
Egyfajta álomvilágban él, ezt le is képezheti valamilyen művészetben. Nagyon jó kézügyességűek a Halak, amit kamatoztatniuk kell. Nehezen barátkozó típus, de kialakult barátaihoz hűséges. Félénkségét leplezni próbálja, de mindenki jónak tartja, aki nem keveredik zűrös ügyekbe. Tehetséges fiatal, viszont önbizalmát erősen növelni kell. A vízi sportokban elért eredményei alkalmasak erre. Erőt ad neki a természet, az állatok közelsége.  Kikapcsolódásként válasszon kirándulást. Fejlett fantáziáját ki kell aknázni, amihez kreativitását társítva csodákra képes.  Olyan kamasz, aki egy cseppet sem önző, mindenkivel kedves és előzékeny. Van benne némi titokzatosság. Érzékeny és önfeláldozó a szerelemben is. 

Fotó: www.foter.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja