SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 3. rész

Rösszer Julianna [cikkei] - 2011-06-29
Sajnos furánál-furább szexuális tapasztalatok, szokások kerülnek mostanában napvilágra. Az anatómiai működésünket szem előtt tartva, nehéz azt hinni, hogy ezek valódi élvezettel járnak. Inkább a határfeszegetés, valami extrém élmény utáni vágy működtetheti.
Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 3. rész

Az egyik negatív következménye ez a mindenhonnan terjedő pornó és extrém szex különböző fajtáinak, és/vagy a továbbgondolása... Nincs köze az egészséges erotikához, és az amúgy is sérült lelkű embereket egyre jobban elviszi rossz irányba. Védekezni ellene/nem tudni róla egyre nehezebb. Hogy mégis mit lehet tenni megelőzésként? Az én véleményem az, hogy megélni vágyainkat! Ez paradox kijelentés tudom. Próbálom hát "lefordítani" a saját értelmezésem szerint: Társadalmi működésünk velejárója, hogy rengeteg ember befelé fordul, fél megélni valódi érzelmeit. A sok párcsere, az elégedetlenség, a boldogság és megértés, különböző területeken az elfogadás hiánya  mind kihozhatja az emberekből a szélsőségességet. Manapság, az extrémitás divat, az extra élmények hajszolása a kétségbeesések kompenzálására szolgál. A "titkok" gyártása és azok védelmezése önvédelmi játéknak minősül és tiltakozásnak a társadalom által elvárt "egyenműködéstől".  Emberi sajátosságunkból fakad, hogy a "szőnyeg alá söpört" érzelmi hiányok, vágyak váratlan időpontban, helyszínen, területen "robbannak". És az is, hogy egyik területen felmerülő extrémitást másik területen próbáljuk megélni, kompenzálni. Pl. Gyengeségünket kompenzálandó olyan helyzetbe keveredve lehet győzni, ahol egyértelműen lehetetlen a másik félnek "nyerni".

A cikkben megjelenő történet sokkoló. Mindenkinek. Még az elkövetőnek is, aki valószínűleg bármilyen okból iszonyatos bűntudattal küszködik, és azon a területen nem tudta kiprovokálni a "lebukását" és az adott helyzetben megfelelő mértékű büntetésre számíthat. Felnőtt embereknél is úgy működik a dolog, mint a gyerekeknél: az adott magatartás csak tünet, az okot kellene kideríteni. Az ok szinte bármi lehet...

Hogy hogyan lehet megelőzni egy ilyen helyzetet? Szinte lehetetlen! Egy párkapcsolat alapja a bizalom. És a sorokat olvasva úgy tűnik, anya és gyermeke is bízott a férfiban. Bizalom nélkül egyetlen kapcsolat sem tud tartósan működni. Hogy mi késztet egy fiatalembert ilyen tettekre, megmagyarázhatatlan. Tény, hogy bizonyos személyiségbetegségek járnak ilyen tünettel  és ijesztőnek tartom, hogy ilyen esetben felmentést is kaphat az elkövető.

Szegény kislány egyszerre kell, hogy megküzdjön a történtek megemésztésével és a "szeretett" ember elvesztésével. Ráadásul nem igazán értheti, hogy mi volt az a "butaság", amit nem volt szabad a felnőttnek tenni, és talán azt sem, hogy hirtelen miért ez a sok beszélgetés a történtekről. Miért a sok idegen ember, és miért nem megy az élet a saját ritmusában. Anyukának sem könnyű megemészteni a bizalomvesztést, a párkapcsolati veszteséget megfelelően kezelni és visszatalálni a mindennapokba. Mit lehet tenni ekkora krízis esetén? Sírni, toporzékolni, dühöngeni, kétségbeesni, új utakat keresni, szemléletet váltani, megbocsájtani, elengedni és újrakezdeni... És szem előtt tartani, hogy az élmények feldolgozása hosszú időbe telik, kislánynak és anyukának egyaránt. Bár pontosan nem került szóba a kislány életkora, ha már rajzol és tévézik legalább 4-6 éves lehet. Ebben a korban a terápiás játék  és a szabad játék nagyon jó feszültségoldó lehet valóban. Segítség lehet még Bach esszencia, Hellinger-féle családállítás (anyukának) és később más módszerek is. Fontos az anyuka részére zajló terápia, hiszen az anyai érzéseket a gyerekek sajátjuknak érzik, és azt a zaklatott lelkiállapotot nem lehet elrejteni, kompenzálni, ami az anyukában lehet.



Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem!
Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 1. rész
Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 2. rész
Rendőrség? A páorm molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 4. rész

Fotó: dorisalb: Angst 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja