SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Téged is vár a válaszkész szülők egyesülete

Dobiné Olasz-Papp Nóra [cikkei] - 2012-02-06
Egyesületünk 2011-ben alakult, hogy hiteles, szakértői információkkal segítsük az eligazodást a bizonytalan, nehéz, ám egyben örömteli élményben, mikor új taggal bővül a család. Az információk sokasága eltemet, de közelebb nem feltétlenül visz a megtapasztalt egység élményhez. Mi a tapasztalat és tanulás útján megpróbálunk segíteni Neked is!
Téged is vár a válaszkész szülők egyesülete

Alapító tagjaink mind gyakorló, egy- vagy többgyermekes szülők. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg a neveléssel, gondoskodással kapcsolatos információk sokaságát, melyek nagy része hiteltelen és romboló hatással bír mind az egyénre, mind a szülő-gyermek kapcsolatra. Tudjuk, milyen nehéz út vezet önmagunk megtalálásához, az ősi tudáshoz, a szülői magabiztossághoz, és hogy hinni tudjunk önmagunkban, elveinkben, ezért segítséget nyújtunk ehhez! Szakmai és tapasztalati hátterünkkel hiteles információkkal szolgálunk a kötődő, válaszkész nevelés jegyében. Szemléletünk szerint az alapok nagyon fontosak egy gyermek életében, a szülő-gyermek kapcsolatban, ezért már várandósság előtt érdemes felkészülni a családi életre, változásokra.

Az Egyesület célja a válaszkész szülő fogalmának megismertetése, az igény szerinti (első 6 hónapban kizárólagos) szoptatás fontosságának népszerűsítése, a természetes elválasztódás elfogadtatása, ill. ha elválasztás szükséges, annak szeretetteli módjának ismertetése, a hordozással, szoptatással, éjszakai gondoskodással kapcsolatos tévhitek eloszlatása, az anya-magzat kommunikáció fontosságának terjesztése, a gyermekek pszichés fejlődésének megfelelő támogatása, kihangsúlyozva a gyermekek egyediségét, saját személyiségét, a nevelés tekintélyelvűségével szemben a szívközpontú nevelés elemeinek megismertetése.

Célkitűzés az anyákat, apákat megismertetni önmagukkal, családi, „hozott” mintáikkal, melyek nagyban befolyásolják saját gyermekükkel való kapcsolatukat.

További cél a családot egységként tekinteni, így információinkat az apákhoz is eljuttatni, hogy ők is a megfelelő mértékben tájékozódhassanak és kivehessék részüket a gyermekről való gondoskodásból, így ez is a gyermek megfelelő érzelmi ellátásához és megfelelő pozitív minta elsajátításához járul hozzá.

Amit mi teszünk érted:

  • hordozási tanácsadás
  • szoptatási tanácsadás
  • kötődő nevelési szemléletű pszichológiai tanácsadás
  • online és személyes tanácsadások
  • szakértői csapat segítsége
  • gyakorló szülők tapasztalata és megértő figyelme
  • ételkóstolók az egészséges családi táplálkozás jegyében
  • kirándulások, családi napok

Amit te tehetsz értünk:

  • dolgozhatsz velünk
  • támogathatsz minket
  • részt vehetsz programjainkon egész családoddal
  • ajánlhatsz minket ismerőseidnek, barátaidnak

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzánk bátran, várjuk jelentkezésedet az info@valaszkeszszulok.hu címen!

Bővebb információ elérhető a www.valaszkeszszulok.hu címen!

Dobiné Olasz-Papp Nóra


Dobiné Olasz-Papp Nóra
Baba-mama kapcsolati- és pszichológiai tanácsadó

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.dobinenora.hu
             http://www.valaszkeszszulok.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja