SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Humoros családi házirend

Kandikó Éva [cikkei] - 2010-02-24
Az alábbi írás néhány éve született, amikor kamasz gyermekeinkkel voltak konfliktusaink, nem súlyosak ugyan, de számtalanok. Vicces formában próbáltuk a férjemmel tudtukra adni, milyen magatartás lenne otthon követendő ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát.
Humoros családi házirend

HASZNÁLATI UTASÍTÁS A CSALÁDI BÉKÉHEZ:

  1. A CSALÁDI BÉKE projekt résztvevői mindig legyenek udvariasak egymással. Érkezéskor és távozáskor hangosan, érthetően köszönjünk! Egy kis őszinte mosoly csodát művel és üdévé varázsol. Beszélgessünk egymással!
  2. Környezetünkben tartsunk rendet! Ez egy nagyon fontos szabály. Kevés dolog van, mely jobban károsítja a CSALÁDI BÉKE projektet, mint a rendetlenség. Ezért tehát ágyunkat minden reggel vessük be! Használt ruhaneműinket, papírzsebkendőinket ne hagyjuk szétszórva a földön! A szemétnek a szemetesben a helye, melyet rendszeresen ürítünk. Egyéb eszközök – hajcsat, gumi, fésű, övek, táskák – használat után szintén kerüljenek a helyükre. A lábbeli, ha piszkos, tisztításért esedezik. Ne várjunk vele! Az éppen nem használt könyvet, cd-t, dvd-t ajánlott rögtön a helyére tenni, mivel hajlamosak az eltűnésre, s ez később sok kellemetlenség forrása lehet.
  3. A felgyűlt mosnivaló szintén károsítja a CSALÁDI BÉKE projektet. Előzzük meg a bajt, s jelentkezzünk önként annak szétválogatására, mosására! Ha észleljük, hogy a program lejárt, kezdeményezzük annak kiteregetését, lehetőleg saját kezünkkel. A tiszta ruha leszedésével szintén nem kell várni. A régebbi gyártmányú ruhadarabok még nem képesek maguktól a helyükre kerülni, egy kis segítség elkél nekik – ezt néhány perces munkával megtehetjük magunk is.
  4. Néhány szó az ételekről, italokról. Tudnivaló, hogy az elkészített, de el nem fogyasztott szendvics élvezeti értéke az idő múlásával négyzetes arányban csökken. Egy ilyen szendvics táskában, ágy alatt, polcon tárolva rövidesen drasztikus változáson megy keresztül: megkezdődik a lebomlása. Ez kellemetlen szagok kíséretében történik. Kiváló táptalaj lehet az egészségkárosító spórák, penészgombák terjedéséhez. Mindezek mellett az élővilág apróbb-nagyobb, hat- és nyolclábú képviselői is előszeretettel látogatják az ingyenkonyhát. Tehát ne tároljuk az ételt a szobában. Emellett ne hagyjuk a lakás különböző pontjain a csomagolóanyagokat, tányért, poharat, mert a CSALÁDI BÉKE ezáltal súlyosan sérülhet.
  5. Tisztálkodáskor a következőkre figyeljünk: a víz használata megkönnyíti dolgunkat, de pénztárcánkat is. Vízből csak annyit és addig használjunk, amennyi feltétlenül szükséges. Árvizet csinálhatunk ugyan a fürdőszobában, de nem érdemes. (Ennek bizonyításától most eltekintünk.) Töröljük fel magunk után a pocsolyát, tisztítsuk meg a kádat, távolítsuk el a felesleges hajszálakat. Törölközőnket terítsük ki száradni.
  6. A lakás tetemes mennyiségű szemetet, port, koszt hajlamos összegyűjteni, ám önmagától nem óhajt ezektől megszabadulni. Ezért aztán, noha az ilyen módszereket általában nem helyeseljük, hetente egyszer-kétszer akár erőszakkal is tisztítsuk meg őkelmét! Igénybe vehető a partvis-lapát duó, a porszívó, esetleg manuális portörlő, a felmosó vödör és vegyszerek. Aki eme harci cselekmények végrehajtására önként jelentkezik, virtuális érdemrendben részesül, mivel a CSALÁDI BÉKE fenntartásához igen eredményesen járul hozzá.
  7. Alkalmankénti  bevásárlás, távolabbi családtagok részére történő kisebb szolgáltatás kommentár nélküli elvégzése igencsak megerősíti a CSALÁDI BÉKE projektet. Ne azt figyeljük, hogy a másik mit és mennyit tesz, inkább saját képességeink és időnk függvényében végezzük el a tennivalónkat.

Ezek az önként vállalt és elvégzett feladatok szinte gyerekjátékká teszik a CSALÁDI BÉKE megőrzését. Kelletlen, mogorva viselkedés viszont határozottan rongálja az épségét, és aránytalanul nagy ráfordítással lehet csak visszaállítani az ideális állapotot működésében.

Bízunk benne, hogy a használati utasítás segít Önnek abban, hogy könnyedén fenntartsa a CSALÁDI BÉKE projektet. Rövid időn belül tapasztalni fogja a hatást és rájön: a rendszeres kis erőfeszítés már nem lesz terhes az Ön számára, mert megérti, megérzi a CSALÁDI BÉKE valódi értelmét.
Sok sikert kívánunk a CSALÁDI BÉKE alkalmazásához, remélve, hogy mindannyiuknak örömet okoz, a fiatalabb korosztálynak pedig oly mértékű tapasztalatot ad, melyet könnyedén tud majd alkalmazni leendő háztartásában, saját CSALÁDI BÉKÉ-je megteremtéséhez és fenntartásához.

Kedves Olvasók, Nálatok is van olyan "szabályzat", mely elősegíti a mindennapokat?

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja