SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Baka Sándorné - megjelent cikkei

Szabálygyűjtemény

Szabálygyűjtemény

Amikor óvodába kerül egy kisgyermek, különféle szokások, készségek, képességek birtokában érkezik hozzánk. A beilleszkedés, a szocializáció mindannyiunk számára komoly feladat - a 20-30 különféle környezetből érkező kis apróság megismertetése, megtanítása az óvodai szabályok - szokások sokaságával együtt.
"Gesztenye, gesztenye, játszani de jó vele..."

"Gesztenye, gesztenye, játszani de jó vele..."

Egy kutatás szerint, ahogy játszik a gyermek, úgy fog később tanulni, dolgozni. Óvodapedagógusi munkám során vezérfonalként tekintem azt a teóriát, mely szerint a komplex fejlesztésben a játéknak nincs ellenfele. Hivatásomhoz kapcsolódóan egyik kedvenc hobbim fejlesztő játékokat készíteni csoportom számára.
"Kupakoló"

"Kupakoló"

Mai korunkban kardinális kérdés az újrahasznosítás, az újrafelhasználás fontossága. Leginkább a többletmunkát látjuk magunk előtt: a szelektív hulladékgyűjtés bizony több időbe és energiába telik, mint ömlesztve a kukába dobni a szemetet. De már a környezeti problémák nem az ajtóban kopogtatnak, hanem az előszobában állnak. Gondoljunk csak a klímaváltozásra, az élővilág pusztulására, vagy a hulladékkezelés problémájára.
A szerkesztő ajánlja