Családinet.hu

Miért fontos és hogyan fejleszthető a kreativitás? - Játékos ötletek

Kreativitás - egy szó, mellyel igen gyakran találkozunk mostanában. De vajon mit takar, mire jó? Erről szedtünk össze pár gondolatot.
Legfrissebb szakértői kérdések-válaszok
Dr. Lázár Erika
Dr. Lázár Erika (Szülész-nőgyógyász szakorvos, okleveles villamosmérnök )
TiTisztelt Dr. Lázár Erika! Május végén felfázási tünet miatt kerestem fel a háziorvosom, aki Monuralt írt fel. Korábban többször szenvedtem ilyen betegségben. Sajnos nem hatott, így visszamentem, urológushoz küldött. Azon a héten nem tudtam elmenni, mert nálunk az urológia egy napos elfoglaltság. Így másnap elmentem a nőgyógyászhoz, aki kenetet küldött a laborba tenyésztésre és felírt 2 ...
Prof. Dr. Balázs Csaba
Prof. Dr. Balázs Csaba (Endokrinológus)
Tisztelt Professzor Úr! 39 éves, Hashimoto betegséggel kezelt nő vagyok. Problémám többrétű. Legutóbbi laborom során (április) Tsh értékem szokatlanul alacsony volt: 0,67. Okozhatta-e ez ujjaim majd egyéb izmaim rángatózását? Mivel biztosnak véltem, nagyon megijedtem, és mivel egy ideje (orvosom költözése miatt) nincsen kezelőorvom, saját szakállamra drasztikusan csökkenteni kezdtem a gyógyszeradagot. ...
Horváth Zsolt
Horváth Zsolt (Munkaügyi szakértő)
Kedves Zsolt! Kérdésem a következő.Vállalkozóként mentem GYED-re.Júliusban lesz 2 éves a gyermekem szeptembertől már lesz alkalmazotti jogviszonyom.A bölcsödébe agusztusba lesz a beszoktatás.De addig nem veszik fel míg nincs szerződésem arról hogy munkába álltam.Mit tehetnek? Az új helyemet nem kezdhetem szabadsággal,de addig bölcsi sincs míg nem dolgozom. A fizetés nélküli szabadság esetleg szóba ...
Legfrissebb cikkek a Családineten
hirdetés
Kreativitás - egy szó, mellyel igen gyakran találkozunk mostanában. De vajon mit takar, mire jó? Erről szedtünk össze pár gondolatot.
hirdetés
Olyan üdülőhelyet keres, ahol a strandolás mellett is talál magának szórakoztató programokat a család minden tagja? A mediterrán klímájú Harkányi Fürdőben júliusban mindent megtalálhatunk, amire egy emlékezetes ...
hirdetés
Dub FX közönségbarátkozása és szuperhangulatos koncertje után Jessie J robbantott egy nagyot a velencei EFOTT-on: interaktív showjával belopta magát a szívekbe. Az idei fesztiválra hatalmas az érdeklődés, ...
hirdetés
A gyereknevelésben ugyanúgy vannak korszakok és divatok, mint a kultúra minden más területén
hirdetés
Wes Andersonnal a címlapon, oldalain a gyerekek és a művészet kapcsolódásaival megjelent az Artmagazin nyári különszáma! Rengeteg múzeumi programmal, festményhamisító játékkal, design-mesekönyv sorozattal, ...
"A gyermekeink nem hallgatnak ránk, hanem megfigyelnek minket".
Hat évvel ezelőtt született és a kórházban véletlenül elcserélt gyermekét követeli vissza egy hanoi férfi.
Brutális emberölés történt Inárcson. Andrea a helyszínen meghalt; gyilkosa egy olyan ember életét vette el, akinek hivatása volt az, hogy másokon segítsen.
A katasztrófavédelem arra biztatja az ingatlantulajdonosokat, hogy még jóval a fűtési szezon kezdete előtt végeztessék el a kémények díjmentes ellenőrzését.
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot - közölte a Tudatos ...
A munkájuk és gyereknevelés mellett döntöttek úgy anyukák, hogy segítenek más olyan anyáknak, akik nem adhatnak meg mindent a gyereküknek, mert nehéz körülmények között élnek.
Az előírások szerint Magyarországon három alkalommal, az első, a második és a harmadik trimeszterben kötelező ultrahang-vizsgálaton részt venni a kismamának. Hogy hat ez a magzatra?
A hőguta akár perceken belül halálhoz vezethet.
Vádlott társai, akik a petesejteket megvásárolták, megrovást kaptak a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítélete szerint.
Jobban alszanak azok a babák, akiknél már a harmadik hónapban megkezdik a hozzátáplálást, tehát az anyatej mellett szilárd táplálékot is kapnak - olvasható a BBC honlapján.
"A legjobbat szeretném megadni a gyermekemnek" - De milyen áron?
Az ingyenes szállás és ellátás biztosított, így a tanulóknak csak az utazás költségeivel kell számolniuk.
Egyelőre nem kedvez az idei nyár sem a nyaralóknak, sem a családoknak - mit csinálhatunk, ha rossz az idő és már nagyon unják magukat a gyerekek a négy fal között? Programötletek eső, rossz idő esetére.
5 tipp szülőknek és 5 tipp fiataloknak a biztonságos fesztiválozásért.
Kétszeri halasztás után szombaton megrendezik a 36. Lidl Balaton-átúszást.
A gyomorégésen kívül horkolást, sőt akár pánikkal járó, éjszakai légzési nehézséget is okozhat a reflux, ám csak kevesen vannak tisztában a két jelenség összefüggésével.
Várandósság alatt, ha csak lehet, inkább nem szedünk gyógyszereket, ám vannak olyan állapotok, amikor mérlegelni kell, hogy a gyógyszer szedése vagy mellőzése jelent-e nagyobb kockázatot.
Rovatainkból ajánljuk
TB ELLÁTÁSOK, PÉNZÜGYEK
FOGANTATÁS
BABAGONDOZÁS
A BABA FEJLŐDÉSE
TERHESSÉG
Családi Szolgáltatás Közvetítő
Ildikó
Ildikó
Város: Budapest
Majdnem 20 éves magánoktatási tapasztalattal vállalok angol és francia nyelvoktatást bármely korosztálynak, illetve kisiskolásoknak korrepetálást bármely tárgyból. Pesthidegkúti otthonomban várom a tanítványaimat.
Nyevelka Noémi
Nyevelka Noémi
Város: Budapest
Kedves Szülő(k)!

Harmadéves gyógypedagógus hallgatóként (logopédia-szomatopedagógia szakirányon) tanulok az ELTE-n. Két éve rendszeresen foglalkozom gyermekek korrepetálásával, tanításával és logopédiai fejlesztésével.