Hozzávalók:
- 450 g mirelit spenót
- fél zsömle
- 200 ml tejszín
- 100 ml víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj
- 2 ek. liszt
Elkészítés:
A zsömlét kis darabokra tépjük és beáztatjuk a vízzel elkevert tejszínben. Az olajat megmelegítjük, majd elkeverjük benne a lisztet és a felaprított fokhagymát, világos, csomómentes rántást készítünk belőle. Hozzáöntjük a kiolvasztott spenótot és a tejszínes zsömlekockákat, kicsit megsózzuk, és összeforraljuk. 1 éves kortól - ha nem allergiás - feltétként kaphat felkockázott sajtot és tojást is a kicsi, de sonka- vagy párizsikockákkal is nagyon finom.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
![]() |
Fotó: Gaurav Mishra / flickr
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)