Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 1 kk. só
Elkészítés:
A csirkemellet felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, enyhén sózzuk, majd 20-25 perc alatt készre főzzük. Leöntjük róla a vizet, megvárjuk, míg kihűl, majd kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk fel az egészet. Minden darabot külön-külön becsomagolunk egy kis darab alufóliába, majd az összeset egy zacskóba téve lefagyasztjuk. Ezután akár minden nap másféle, hússal gazdagított főzeléket, pépet főzhetünk a babának, az előfőzött csirkehús már rendelkezésre áll, csak ki kell vennünk egy kockát a fagyasztóból. Ennél még egyszerűbb megoldás a csirkepép készítése: a megfőtt, felkockázott csirkemellet egy kevés főzőlével összeturmixoljuk.
A kész pépet jégkocka tartóba kanalazzuk, majd ha teljesen kihűlt, lefagyasztjuk.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
![]() |
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)