Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 250 g spenót
- 2 szem burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. olívaolaj
- anyatej vagy tápszer
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. A spenótot megpároljuk egy kevés sóval és a zúzott fokhagymával, majd összekeverjük a hozzávalókat, belekeverjük az olajt, és botmixerrel pépesítjük.
Ha még tartalmasabb ételt szeretnénk készíteni, tehetünk bele egy csirkehúskockát is, vagy egy pici csirkemájat - utóbbiból hetente egyszer kapjon a kicsi.
Végül anyatejjel vagy tápszerrel hígítjuk a főzeléket.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
![]() |
Fotó: Meal Makeover Moms/flickr
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)