Signora minden elismerésem a tied. Gratulálok a türelmedhez. De milyen jó lesz majd a spejzból elő venni a kész dolgokat.
totya leszaladhatnál segíteni.
Most ennyi megyek tésztát gyúrni.
Derűs szép napot mindenkinek.
Nem a recept boszorkányos, és vagyok maga a boszorkány.
Háááááát megmondom a frankót: ma-holnap 60 éves leszek,és tegnap jöttem rá miért volt olyan becses öreganyám speizának a tartalma!!!!
Amikor én még kislány voltam, nem voltak ilyen frinci-franci mindentudó konyhagépek, mégis került mindenféle a speizba.
Amint említettem füge,-szőlő,-birs lekvárra fentem ki magam.
Igen ám, csak ezekből kettő igen magvas ami, nem mindenkinek a szíve-csücske, no meg azontúl nem is mindenkinek ajánlott az apró magvas gyümölcs féleség.
Természetesen a szőlőt,és a fügét átpaszíroztam, közben ezerszer is szegény öreganyámra gondoltam./még őrzöm a lószőrszitáját, azzal szitálom a lisztet/.
sajnos amit én itt 2 napon át gyártottam, az inkább öntet lett mint lekvár, mert persze nem tettem bele zslésítőt.
Itt mifelénk már nem lehet kapni a koronás-befőző cukrot,így ez elmaradt.
remélem jövőre nem felejtem el ezt acsemegét és időben gondoskodom a befőzőcukor mennyiségről.
Eleget locsogtam, megyek előkészítem a tárcsázáshoz szükséges anyagokat.
Tartalmas szép estét.
Sziasztok!
Nem haragszom én senkire, csak nem jól látok,és így is elírok mindent.Nem szeretem az időmet javítgatással tölteni.
Kedves Totya köszönöm az információt , igyekszem normálisan írni.
Megfolytatása következik a konzervgyárnak.
Azért még egy kis fánkot is sütöttem estére, mert az URAM kitalálta aTV-ből, hogy fogyóhold idején kel meg jól a fánk.