A menta lekvár egy egyszerűen elkészíthető édesség, mely kiváló ízzel és aromával rendelkezik. És amellett, hogy nagyon ízletes, a menta lekvárnak még számos, a testre gyakorolt jótékony hatása van: erősíti az immunrendszert, segít a megfázásos panaszok és gyomor problémák gyógyításában.
Egy nagyon kellemes ízvilágú készítményről beszélünk, melyet használhatunk palacsinta töltelékeként, fagylaltok vagy különböző sütemények készítéséhez. Érdemes tehát kipróbálni és élvezni az ízét!
Figyelem: terhesség alatt nem szabad mentát fogyasztani. Tudj meg többet szakértőnktől: Gyógynövények és a várandósság
Hozzávalók:
- 250 g menta levél
- 2 darab citrom
- 1 kg cukor
- 0.5 l víz
Elkészítési javaslat:
A mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk. A citromot héjával együtt szintén apróra daraboljuk. Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tesszük, és 10 percig forraljuk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk a keveréket. Az így kapott sűrű öntethez hozzáadjuk a cukrot és két órán keresztül lassú tűzön főzzük. Ha elkészült, tiszta üvegekbe öntjük és lezárjuk azokat.
És ezennel elkészült a mentás-citromos lekvár!
Jó étvágyat hozzá!
Olvasónk, Veres Szilvia fényképe - köszönjük a fotót! :)
Forrás és fotó: Filantropikum
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)