Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
 - 30 dkg füstölt sajt
 - 30 dkg ementáli sajt
 - ½ liter tejszín
 - 1 nagy doboz tejföl
 - só
 - bors
 - mustár
 - csíkozott bacon
 
A csirkemelleket felszeleteljük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és egy fél óráig állni hagyjuk. Minimális  forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. 
A sajtokat lereszeljük, beleforgatjuk a melleket. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a húsból kifolyt pecsenyelevet és a kihűlt olajat.
Egy jénai tálba öntünk egy kicsit a tejszínes keverékből, leteszünk egy réteg húst, rászórjuk a maradék sajt felet, majd rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére baconcsíkokat helyezünk, előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
2011. ápriisi pályázatra beküldött recept.
 


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)