Hozzávalók:
- fejenként 2 db közepes keszeg
- kukoricaliszt
- só
köret:
- 15 db medvehagyma levél
- 2 db nagy répa
- 2 db nagy krumpli
- 1 db közepes cukkini
- 1 db natúr szójajoghurt
- 1 evőkanál növényi vaj
- kevés olaj
- só
A férjem megpucolta a halat és beirdalta. Megsóztam, kukoricalisztben megforgattam, majd bő olajban kisütöttem. Lisztem nem volt itthon, kukoricadarát daráltam le.
A medvehagymát aprítóban összevágtam. A vajat felolvasztottam, rádobtam a medvehagymát. 1 percig folyamatosan kevergettem, majd felengedtem a joghurttal. Még egy percig rotyogtattam, végül sóval ízesítettem.
A zöldségeket megpucoltam, kivéve a cukkinit, és egyforma nagyságúra vágtam. A répát és a krumplit kevés olajon üvegesre pirítottam, megsóztam és kevés vízzel puhára pároltam. A vége felé beletettem a cukkinit is. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöttem a medvehagymás joghurtot és addig kevertem, míg az egész zöldséget bevonta a selymes öntet.
Negyed cikk citrommal tálaltam. A húst és a zöldséget is megbolondította.
Ötlet:
Ha nem tudtok medvehagymát szerezni, akkor a joghurtot apróra vágott petrezselyemmel és pár gerezd fokhagymával ízesíthetitek. Szerintem így majdnem azonos ízvilágot kaptok, de a kinézet garantáltan azonos lesz.
Szójajoghurt helyett használhattok növényi tejszínt vagy növényi tejet. A tejet kevés keményítővel tudjátok krémessé tenni.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)