Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
 - 2 kg krumpli
 - 2 fej hagyma
 - 1-2 szál szárazkolbász
 - 2 paradicsom
 - 3 paprika pirospaprika
 - só, bors
 
A szalonnát felkockázzuk, lepirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Hozzátesszük a felkarikázott szárazkolbászt, pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a pirospaprikát, beleforgatjuk a karikákra szelt krumplit, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát és visszatesszük a tűzre. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, borsozzuk és kevergetés nélkül sűrűre főzzük, csak akkor forgatjuk át, ha teljesen elkészült.
A kép körülbelül 80%-os állapot, ennél kevesebb lének kell maradnia.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)