Hozzávalók :
Tésztához: 
3 bögre liszt ,
1 bögre tej,
csipet só,
1 kanál cukor,
2,5 dkg élesztő,
5 dkg vaj, 
1 tojás.
Ezekből az anyagokból tésztát készítünk, és hagyjuk megkelni.
Töltelékhez:
- 24 db magozott szilva,
 - 24 db kockacukor, fahéj.
 
Miután a tészta megkelt, kisodorjuk, 24 kockára vágjuk, mindegyiknek a közepébe szilvát 
és kockacukrot, és ízlés szerint fahéjat teszünk, majd golyóvá formáljuk.
![]()  | 
			![]()  | 
		
Panírhoz:
- 50 dkg szárított fehérkenyér, amit kézzel nagyobb darabokra morzsolunk,
 - 2 db tojás.
 
A tojást felverjük, ezután a gombócokat beleforgatjuk előbb a tojásba, majd a morzsába,  és tepsibe tesszük. 180 ºC-os sütőben sütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

.jpg)
.jpg)
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)