Családinet.hu

Szkeneszinhaz képgalériái

Csokonai/Gál Tamás Csokonai/Gál Tamás
A rövidre nyúlt farsang ellen tiltakozó vénlányok – élükön Dorttyával –, majd a hozzájuk társuló felháborodott asszonysereglet (főként idős dámák) férfiak elleni ádáz harcát meséli el Csokonai pikáns humorral. Karneváli forgatag, álarcok, álorczák mögé bújtatott szívek vágya a szerelemre….
A fergeteges humorú történet – természetesen Isteni beavatkozással – jóra fordul, mindenki megszépül és párt talál magának.
Ezúttal Csokonai vígeposzát mutatja be a Csavar Színház két állandó tagja, a gyerekek kedvence. Gál Tamás és Bodonyi András előadásában 17. századi eredeti zsidó és magyar zenei motívumok elevenednek meg verbunkok felhasználásával, humorral, fiatalsággal és jókedvű játékossággal telítve.
“A kevés kellék és a kort finoman megidéző jelmezek nem terelik el a figyelmet a szövegről, amit Gál Tamás érthetően, jól tagoltan, pontosan értelmezetten ad elő. Nagy energiával, profin dolgozik, hogy fenntartsa a gyerekek érdeklődését. A farsangra érkező vitézeket bemutatva előbb néhány fiúval fog kezet, majd a dámákról szóló részek közben lányokkal paroláz. (…) Meghallgatni Gál Tamás hatásos előadásában a jól meghúzott/átírt Dorottya szöveget: szórakoztatóan pótolja a gimnáziumi kötelező irodalom kissé poros, de nyelvileg remek darabjának elolvasását. Bár az csak tizedik osztályos tananyag, az előadás természetessége, finomkodástól és túlfűtött pajzánságtól mentes minősége miatt a kisebbek is találnak benne élményt. Az előadás utáni szülői beszélgetés biztosan hozzásegít az esetleges értetlenségek tisztázásához, és így a szöveg majdani értelmezési kísérleteihez az iskolában.”
Hodászi Ádám, 7óra7.hu
A Csavar Társulat korábbi két előadása, Petőfi Sándor a Helység kalapácsa, valamint Arany János A nagyidai cigányok továbbra is rendszeresen vendégszerepelnek a Szkéné Színház műsorán.

Előadó, rendező: Gál Tamás
Zene: Bodonyi András
» Képek száma: 5 db
» Utoljára módosítva: 2012. 12. 13. 10:29