Jégkrémet készíteni könnyebb, mint gondolnánk. Semmi különleges eszköz nem kell hozzá: egyedül a pálcika az, ami nem biztos, hogy minden háztartásban megtalálható, de kreatív boltokból vagy az internetről könnyen és olcsón beszerezhetjük. Jó, ha van jégrémforma dobozunk, de ha nincs, néhány papírpohár is megteszi.
1. Epres-mangós jégkrém
Hozzávalók:
- 12-15 szem eper,
- két egész mangó.
Turmixoljuk össze a mangót majd az epret. Fagyasztott gyümölcsökkel is dolgozhatunk. A formába először öntsünk a mangópüréből, arra kanalazzuk rá az epret, majd a mangó másik felét. Cukor nem kell hozzá, anélkül is édes. Nyomjuk bele a pálcikát, és tegyük 4-5 órára a fagyasztóba.
2. Narancsos joghurt
Hozzávalók:
- 1,5 bögre görög joghurt,
- 4 evőkanál cukor (mézzel vagy juharsziruppal is helyettesíthető),
- ¾ bögre tejszín,
- ¼ teáskanál vaníliakivonat,
- két bögre narancslé (frissen facsart vagy bolti)
A joghurtot habverővel keverjük össze a tejszínnel, a vaníliával és a cukorral (ez utóbbira azért van szükség, mert nélküle a joghurt fagyasztott állapotban kristályos lesz). Kanalazzuk a keveréket a formákba, majd öntsünk a tetejükre narancslevet. Egész éjjel fagyasszuk.
3. Csokis jégkrém
Hozzávalók:
- 120 g „elég fekete” csoki,
- ¾ bögre tejszín,
- ½ bögre tej,
- egy evőkanál cukrozatlan kakaópor,
- egy teáskanál vaníliakivonat
A tejszínt, a tejet és a kakaóport forraljuk össze addig, amíg a kakaó el nem olvad. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a feldarabolt csokoládét és a vaníliakivonatot, majd keverjük addig, amíg sima nem lesz. A még krémesebb hatás elérése érdekében szűrjük le. Rakjuk formákba, és fagyasszuk egy éjszakán át.
4. Gyümölcsös-limonádés
Hozzávalók:
- Többféle színes gyümölcs ízlés szerint,
- két bögre házi limonádé
A gyümölcsöket felvágjuk, formákba rakjuk, és rájuk önjük a limonádét. Öt órára fagyasztóba rakjuk.
5. Szivárvány jégkrém
Hozzávalók:
- 2 db kivi,
- 10 nagy szem eper,
- 1 mangó,
- 30 szem szeder.
Az elkészítése ugyanazon az alapon történik, mint az epres-mangós jégrémnek. A gyümölcsöket egyenként összeturmixoljuk, majd rétegesen a formába kanalazzuk. Öt órára fagyasztóba tesszük.
A jégkrémek elkészítését videón is megnézheted:
Forrás: Gemma Stafford / Youtube
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)