Mikulásváró süti receptek
1. Rudolf-süti
Hozzávalók:
- 1 csomag kész leveles tészta
- 1 tojás (kenéshez)
- Csokipasztilla vagy mazsola (szemnek)
- Mogyorókrém, eperlekvár vagy piros cukorka, drazsé (orrnak)
Elkészítés:
A leveles tésztából szúrjatok ki kör alakú formákat pohár segítségével. Kenjétek meg a tésztát tojással, majd 180°C-on süssétek aranybarnára.
Miután kihűlt, díszítsétek mogyorókrémmel, lekvárral, cukorkával vagy olvasztott csokival: ezekből készül Rudolf orra, szeme és szarvai.
Kép: Depositphotos.com
2. Hóember-puffancsok
Hozzávalók:
- 200 g mascarpone
- 100 g kókuszreszelék
- 50 g porcukor
- Színes cukorkák vagy csokidarabok (díszítéshez)
Elkészítés:
Keverjétek össze a mascarponét a porcukorral és a kókuszreszelékkel.
Formáljatok belőle kisebb golyókat, majd forgassátok meg őket kókuszreszelékben.
A golyókból készítsetek hóembereket: tegyetek egymásra két különböző méretű golyót.
Díszítsétek cukorkával vagy csokival a szemeket, gombokat és orrot.
Kép: Depositphotos.com
3. Mikulás-sapkás kekszek
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas keksz
- 100 g fehér csokoládé
- Eper (szezonon kívül használjatok marcipánt)
- Színes szórócukor
Elkészítés:
Olvasszátok fel a fehér csokoládét gőz felett.
A kekszek szélét mártsátok bele a csokoládéba, és szórjátok meg színes cukorral.
Az epret vágjátok félbe, és tegyétek a kekszek tetejére, mintha Mikulás-sapka lenne. Ha epret nem találtok, formázzatok marcipánból kis sapkákat.
Kép: Depositphotos.com
4. Csoki-karácsonyfák
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- Sós ropi (törzshöz)
- Színes cukorkák, csillag alakú díszek
Elkészítés:
Az étcsokoládét olvasszátok fel és töltsétek habzsákba. Sütőpapírra nyomjatok kis háromszög alakú mintákat a csokoládéból. Ha zöld karácsonyfát szeretnétek, akkor használjatok fehércsokit és zöld ételfestéket.
A háromszögek aljára helyezzetek egy-egy sós ropit, ez lesz a fa törzse.
Díszítsétek színes cukorkákkal, majd hagyjátok megdermedni.
Kép: Depositphotos.com
5. Mézeskalács Mikulás-figurák
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 100 g porcukor
- 1 tojás
- 75 g vaj
- 1 ek méz
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
Elkészítés:
Gyúrjátok össze a hozzávalókat, és nyújtsátok ki a tésztát 0,5 cm vastagra.
Szaggassátok ki Mikulás- vagy csillagformákra.
Süssétek meg 180°C-on 8-10 perc alatt.
Miután kihűlt, díszítsétek cukormázzal: adjatok neki szakállat, sapkát vagy vicces mintákat.
Kép: Depositphotos.com
Ezek a sütik nemcsak finomak, de az elkészítésük sem túl bonyolult: kérd meg a gyerekeidet, hogy segítsenek ők is - imádni fogják a közös alkotást!
Indexkép: Depositphotos.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)