Nincs karácsony forró csoki nélkül. Ez az egyetlen dolog, ami kárpótolni tud Karácsonykor az elmaradt hóesésért, ráadásul rögtön karácsonyi hangulatba hoz. A jó forró csoki egyetlen titka, hogy mindig minőségi alapanyagokból dolgozzunk.
Forró csoki alaprecept
- 4 csésze tej (lehetőleg egész vagy 2%)
 - 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
 - 1/4 csésze kristálycukor
 - 1/2 csésze keserédes vagy félédes csokoládé chips vagy apróra vágott csokoládé
 - 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonat
 
A tejet, a kakaóport és a cukrot tedd egy kis fazékba. Melegítsük közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett, amíg felmelegszik (de nem forr). Add hozzá csokoládé chipset, és folyamatosan keverd addig, amíg a csokoládé meg nem olvad és egyenletesen eloszlik a tejben. Vanília kivonattal összekeverve tálalhatjuk is.
Fehér forró csoki
- 4 csésze tej
 - 1 csésze jó minőségű fehér csokoládé chips vagy apróra vágott fehércsokoládé ,
 - 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
 - csipet só (opcionális)
 - Opcionális köretek: fehér csokoládé chips, fehér csokoládé forgács, marshmallows, tejszínhab, cukorkák
 
Helyezd a tejet, a fehér csokoládét, a vaníliát és a csipet sót (ha használja) egy közepes fazékba. Folyamatosan keverd közepesen hőfokon, amíg a csokoládé megolvad és a keverék sima lesz (ne forraljuk fel). Azonnal tálaljuk.
Nutellás forró csoki
- 2 csésze tej
 - 1/3 csésze csokoládé mogyoró kenhető
 - 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor , opcionális: ha erősebb csokoládé ízt szeretnénk
 - pillecukor vagy tejszínhab
 
Tedd az összes hozzávalót egy tálba és folyamatosan kevergesd habverővel, míg fel nem forrósodik és szépen el nem keveredik az összes hozzávaló.
Mexikói forró csoki
- 2 csésze tej
 - 1 csésze tejszín
 - 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
 - 1/4 csésze kristálycukor
 - 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
 - pár csipet cayenne bors
 - 1/2 csésze keserédes / étcsokoládé chips
 - 1/2 teáskanál vanília kivonat
 - opionális köretek: tejszínhab, pillecukor, apróra vágott csokoládé, fahéjrudak.
 
A tejet, a tejszínt, a kakaóport, a cukrot, a fahéjat és a cayenne borsot habverővel keverjük össze egy fazékban. Időnként megkeverve közepes hőfokon főzzük, addig, amíg a keverék teljesen össze nem melegszik, de ne forrjon fel. Adjunk hozzá csokoládé chipset és vanília kivonatot, keverjük simára és egyenletesre. Azonnal tálaljuk a választott köretekkel.
Baleys forró csoki - vaníliás fahéjas
- 2 csésze zsíros tej
 - 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 - 2 evőkanál kristálycukor
 - 1/4 csésze félédes csokoládé chips
 - 1/2 teáskanál őrölt fahéj
 - 1/2 teáskanál vanília kivonat
 - 1/4 csésze Baileys: vaníliás fahéjas ír krém , de más ízeket is kipróbálhatunk.
 - Választható feltétek: tejszínhab , fehérmályva és / vagy csokoládészósz
 
Helyezd a tejet, kakaóport, cukrot, csokoládé chipset és fahéjat egy serpenyőbe, közepes lángon.Gyakran keverjük addig, amíg a kakaópor és a cukor fel nem oldódik, a csokoládé chips megolvad és a keverék forró (ne forraljuk). Add hozzá a Baileys-t és a vanília kivonatot, és keverje át, amíg át nem melegszik. Tegyük át bögrékbe, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, tetejére tejszínhabot, pillecukrot vagy csokoládé szószt adunk.
+1 tipp: adhatunk egy kis kávét is hozzá, amitől még finomabb ízt kaphatunk.
Indexkép: Depositphotos.com


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

 
 
 
 
 
 
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)