1. A vöröshagymát kösd egyenként harisnyába, így sokáig friss marad.
.png)
2. A paradicsompürét kis adagokban lefagyaszthatod, ha egy-egy evőkanálnyi mennyiséget frissentartó fóliába csomagolsz.

3. A liszt nem fog megmolyosodni, ha pár szem babérlevelet dobunk közé.

4. Tovább marad friss a paradicsom, ha fejjel lefelé tárolod.

5. Néhány darab alma megakadályozza, hogy kirügyezzen a krumpli.

6. A fűszernövények tartósításának leghatékonyabb módja, ha jégkockatartóba helyezzük őket, öntünk rájuk olívaolajat, és az egészet betesszük a mélyhűtőbe.

7. Alufóliába tekerve tovább maradnak ropogósak a zöldségek.

8. Tovább őrzi meg a minőségét a mélyhűtött hús, ha fagyasztás előtt zárható zacskóba tesszük, és a csomagot vízbe mártjuk.

9. A szeletelt kenyér mellé helyezett zellerszár megakadályozza a penészesedést.

10. Tekerd nejlonzacskóba a banán tetejét, így nem fog olyan hamar megbarnulni.

A fentiek mellett további szuper ötleteket találsz a Blossom videójában.
Kapcsolódó cikkeink:






(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)