Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
 - 1 tojás
 - 2 dl tejföl
 - 10 dkg Rama margarin
 
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd 2 részre osztjuk és vékony lappá sodorjuk.
Töltelék:
- 1 kg alma, lereszelve, kinyomkodva
 - 10 dkg darált mák
 - cukor ízlés szerint
 - zsemlemorzsa
 - 5 dkg olvasztott vaj
 
A kisodort lapra zsemlemorzsát szórunk, ráhintjük az almát, megszórjuk mákkal, ízlés szerint cukrot hintünk rá, olvasztott vajjal meglocsoljuk, feltekerjük, a tetejét is olvasztott vajjal kenjük, és 20 25 perc alatt sütjük készre.
![]()  | 
			![]()  | 
		
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	



(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)