Hozzávalók:
	- 1 kg főtt burgonya, krumplinyomón áttörve
 
	- só
 
	- 1 tojás
 
	- liszt
 
	- zsemlemorzsa
 
	- olaj
 
	- fahéj
 
	- sárgabarack
 
A főtt, áttört burgonyát langyosra hűtöm, kevés sót adok hozzá, 1 tojással és annyi liszttel tésztává gyúrom, hogy ne túl puha, de ne is kemény tésztát kapjak.
 
A tésztát kinyújtom, egyforma kockákra vágom, mindegyik közepébe 1 db felezett sárgabarackot teszek, fahéjjal meghintem és gombóccá formálom.
 
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A gombócokat forró vízben addig főzöm, amíg feljönnek a víz tetejére, ekkor szűrőkanállal a morzsába szedem őket.
 
Morzsa elkészítése:
 
Kevés olajon 20 dkg zsemlemorzsát aranyszínüre pirítok.
 
Tálaláskor porcukrot kínálok mellé.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
	 
	
	
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)