Hozzávalók:
- fél kiló tarkabab
 - 1 db füstölt csülök
 - 1 nagy fej hagyma
 - 10 dkg füstölt, húsos szalonna
 - 2 fej fokhagyma
 - 4 szál sárgarépa
 - 2 szál fehérrépa
 - 1 kisebb karalábé
 - 1 szál gyulai kolbász
 - 1 dl paradicsomlé vagy egy kis sűrítmény
 - 1 kanál mustár
 - 1 kiskanál piros arany
 - 1 erős paprika
 - só, bors, pirospaprika
 - 1 tojás
 - 2 kanál liszt
 - 1 kanál olaj
 - 2 kanál liszt
 - piros paprika
 
A babot megmossuk, pár órára hideg vízbe áztatjuk. A csülköt is megmossuk, ha túl sósnak találjuk, azt is beáztathatjuk egy órára.
A szalonnát felkockázzuk, megsütjük, a hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzádobjuk a fokhagymát, levesszük a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, a borsot, a sót, a mustárt, a pirosaranyat, a paradicsomlevet, beletesszük a csülköt és a babot, felöntjük hideg vízzel és fedő alatt főzni kezdjük. Ha már majdnem puha beletesszük a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és az erőspaprikát. A tojásból a liszttel, pici sóval csipetkét gyúrunk, ha megfőttek a zöldségek a felkarikázott kolbásszal együtt a levesbe tesszük. Amikor ez is megfőtt kiszedjük a csülköt és paprikás rántással kicsit besűrítjük. A csülköt felkockázzuk és tányérra szedett levesbe szórjuk, ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)