Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
 - 30 dkg aszalt szilva
 - 1 kg krumpli
 - 10 dkg vaj
 - 1 dl tej
 - 1 dl tejföl
 - só
 - bors
 
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, a 2 fél szeletet középen óvatosan bevágjuk és kihajtjuk. Sózzuk, nagyon enyhén borsozzuk, majd megtöltjük aszalt szilvával, összehajtjuk, fogvájóval megtűzzük a szeleteket.
Kiolajozott jénaiban, 20 percig alufóliával letakarva, utána további 20 percig alufólia nélkül sütjük.
A krumplit babérlevéllel, sóval megfőzzük, ha kész, kidobjuk a babérlevelet, alaposan összetörjük, majd krémesre keverjük a vajjal, a tejjel és a tejföllel.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
 


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)