Hozzávalók:
- 30 dkg penne vagy fussili durum tészta
 - 4 dl joghurt
 - 2-3 evőkanál majonéz
 - 1 mokkáskanál mustár
 - só
 - bors
 - pár csepp citromlé
 - 1 mokkáskanál porcukor
 - 10 dkg reszelhető sajt
 - 1-2 gerezd fokhagyma
 - pici fej vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma
 - 1 szál répa
 - 2 fej retek
 - 1 darab zöldpaprika
 - kisebb cukkini vagy uborka
 - egyéb zöldség, amit találsz otthon és szereted
 
Elkészítése:
Egy jó nagy lábasban felteszed a vizet forrni, majd belezúdítod a tésztát - ne hagyd ki belőle a sót, mint ahogy én szoktam…! 
Közben elkészíted a mártást: a joghurthoz hozzáadod a majonézt, sót, borsot, citromlevet, és a kevéske cukrot. Ha ezzel megvagy, lereszeled a vöröshagymát (vagy jól felaprítod az újhagymát) és a fokhagymát, majd a nagyobb lyukú oldalon a többi zöldséget és a sajtot is. Nem egy körömkímélő művelet, annyi szent…
Ez idő alatt biztosan megfőtt a tészta. A hozzávalókat alaposan összekevered és a salátát hűtőbe teszed fogyasztásig.
Ha a tészta még langyos, a mártást jobban beszívja magába, de ez cseppet sem ront az élvezeti értékén, sőt! Színes, zöldséges tésztával pedig igazán impozáns látvány! Így talán még a gyerekek is megkóstolják… kivéve az enyémek. Sajnos.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
 


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)