A töltelék:
- 12 db közepes idared alma
 - 10 dkg cukor
 - pici fahéj
 - 1 citrom reszelt héja
 
A tészta:
- 50 dkg liszt
 - 1 sütőpor
 - 15 dkg margarin
 - 2 tojássárgája
 - 10 dkg cukor
 - 1 kanál tejföl
 
A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Addig a töltelékhez az almákat kis (1x1 cm) kockákra vágjuk.  10 dkg cukrot folyékonyra karamellizálunk, beletesszük az almát, fahéjjal, a citromhéjjal, esetleg mazsolával puhára pároljuk.
 A tésztát 2 részre osztjuk, és két lapot nyújtunk. Kibéleljük a tepsit a tésztával, beletesszük az almát, a tetejére tesszük a másik lapot és megsütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)