Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 ek liszt
 - 1 cs sütőpor
 - 2 ek kakaó
 - 8 tojás
 - 6 ek porcukor
 - 1 dl napraforgó olaj
 
A túrókrémhez:
- 20 dkg margarin
 - 20 dkg porcukor
 - 50 dkg túró
 - 1 citrom héja
 - 1 marék mazsola
 
A narancsos krémhez:
- 5 dl Fanta
 - 1,5 cs vaníliás puding
 - 1 ek cukor
 
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjét felverjük. A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal, kanalanként, majd a sütőporos lisztet. Viszonylag folyékony tésztát kapunk. Sütőben készre sütjük.
A túrókrémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Lehet egész homogénné keverni - én szeretem, ha kicsit rusztikusabb, darabosabb.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a Fantával. A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a még langyos Fantás pudingot. Pár órára hűtőbe tesszük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)