Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
 - 20 dkg liszt
 - 1 tojás
 - só
 - zsemlemorzsa
 - olaj a sütéshez.
 
Töltelékhez:
- 30 dkg párizsi
 - 15 dkg reszelt sajt.
 
Elkészítése: A krumplit megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtjük. Ekkor a liszttel és 1 tojás sárgájával összegyúrjuk, majd  kisodorjuk, és kocka formákra vágjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket úgy, hogy alulra párizsit kockázunk, rá egy kevés sajt , majd megint párizsikocka , és végül gombóccá formáljuk.
A felvert tojásfehérjében megforgatjuk a gombócokat , majd a zsemlemorzsában is. Ezután bő forró olajban sütjük. 

Salátát kínálhatunk hozzá.
Javaslatom:
1 fej salátát megmosunk lecsepegtetünk, majd a leveleket kisebb darabokra tépjük.
1 dl tejfölt kevés majonézzel, 1 kanál porcukorral, 1 kávéskanál ételízesítővel elkeverünk, hozzáadunk apróra vágott snidlinget, majd a salátát is lazán beleforgatjuk.

2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)