A tésztához:
- 25 dkg liszt
 - 1 tojás
 - 12 dkg cukor
 - 25 dkg margarin
 - 1/2 cs sütőpor
 - 1 cs vaníliáscukor
 
A krémhez:
- 50 dkg túró
 - 3 citrom
 - 20 dkg barna nádcukor
 - 2 dl tejszín
 - 25 dkg mascarpone
 
A tésztához a szobahőmérsékletű margarint a tojással, a cukorral és a vaníliával alaposan kikavarjuk, hozzátesszük a lisztet és a sütőport, gyorsan összegyúrjuk, majd egy órán át hűtőben pihentetjük. Tortaformában két lapot sütünk belőle.
A krémhez a túrót a citromok levével és reszelt héjával összekavarjuk, hozzátesszük a cukrot és a mascarponét, végül a felvert tejszínt is óvatosan belesimítjuk. Egymásra rétegezzük a tésztát és a krémet, a tetejét citrom- vagy limekarikákkal, reszelt citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)