Amikor fogyasztani kezdjük az ételünket, előbb meg kell rágnunk, amely egy mechanikai folyamat, fontos, hogy az ételek előbb kellőképpen elő legyenek készítve. Ezután következik az enzimek munkája. A nyálunk előkészíti a folyamatot és a környezetet, hogy az enzimek lebontsák a bevitt táplálékot. A gyomorsavban pedig szinte minden feloldódik, majd innen folytatja a már megemésztett táplálék az útját, a következő állomás a vékony-, majd a vastagbél.
De mi történik, ha lenyeljük a rágógumit? Ez a termék nem arra lett kifejlesztve, hogy megegyük, így gyakorlatilag emészthetetlen. A rágó alapja szintetikus gumi, pont olyan, amiből az autók gumijait, vagy a kosárlabdát készítik.
Így tehát amíg az enzimeink képesek lebontani a rágógumiban található cukrokat, növényi zsírokat, térfogatnövelő szereket, addig a kaucsukkal nem tudnak mit kezdeni. Még a gyomorsav is képtelen bármit tenni, ezért a lenyelt rágó egy része mindig túléli, és természetesen a végén kiürül a széklettel.
Forrás: filantropikum
Fotó: bykst/pixabay
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)