Családinet.hu

Cikkbeküldés segédlet

 • Első lépésben regisztrálj (a fejlécben található figurára kattintva), majd bejelentkezés után kattints a bejelentkezés panelen a cikk beküldése linkre!
   
 • Az itt megjelenő oldalon tudsz választani főrovatot a beküldendő cikkednek. Ha rákattintottál a választott főrovat címére, megjelenik a cikkbeküldő űrlap.
   
 • Az űrlapon először is válaszd ki a rovatot! A következő mezőben tudod megadni a cikked címét, ami ne legyen hosszabb, mint 80 karakter! A címben csak betűket, számokat és a megszokott írásjeleket (vessző, kötőjel, kérdőjel, felkiáltójel) használj!
   
 • A bevezető szöveg mezőben tudsz megadni egy rövid bevezetőt (lead-et) a cikkhez, ami a cikk címe alatt fog megjelenni, a látogatók ez alapján döntik el, hogy számukra érdekes-e a cikk. Ez ne legyen hosszabb 2-3 mondatnál, és ne tartalmazzon linket!
   
 • A cikktörzset a cikk szövege ablakban tudod megszerkeszteni, egy átlagos cikk hossza 1-2 flekk (1500-3000 karakter). Ha word dokumentumból másolod be a cikket, akkor a formázott szöveg beillesztés után jelöld ki a teljes szöveget és használd a szerkesztőlécen ezt az ikont: (Formázás eltávolítása). Ezután már beállíthatod a szerkesztőben a kívánt formázásokat.
   
 • A kulcsszó mezőbe a cikk tartalmára jellemző öt kulcsszót írjál be, vesszővel elválasztva! Ez alapján fogja tudni megtalálni a portál a hasonló cikkeket, és ajánlani a Te írásodat is, hogy olvassák el.
   
 • A cikkhez tölthetsz fel képeket is, az első feltöltött kép lesz az indexkép (ez fog megjelenni a cikk címe mellett, illetve facebook megosztáskor), a többi kép pedig a cikk belsejében (ezeket a további képeket a kép billesztése kép beillesztése ikonra kattintva tudod feltölteni). Az indexkép fekvő tájolású legyen! Ha csak állókép áll rendelkezésre (pl. könyvborító), az háromszor egymás mellé téve mutat jól (ahogy a mellékelt mintaképen látható), vagy középre igazítva valamilyen háttér előtt. Ez a művelet egy egyszerű képszerkesztő programmal is elvégezhető.


   
 • Fontos: A feltöltött képek jpg formátumúak legyenek, a fájlnév ne tartalmazzon ékezetes karaktert, vagy szóközt! A képek maximális felbontása 640x360, vagy a hosszabbik oldalán 640 képpont legyen, ahogy a mellékelt mintaképen is látható!


   
 • A cikkben szereplő kép csak jogtiszta lehet, amihez a forrás linkjét is kérjük a cikk végén feltüntetni, ahogy az a mellékelt mintaképen is látható.

   
 • A szabályok elolvasása után pipáld be azok elfogadását, majd kattints a Beküldés gombra!

Amennyiben szeretnél valamilyen kiegészítő információt is küldeni a szerkesztők részére, azt a Szerzői megjegyzés dobozban teheted meg.

A cikk szerzőjeként a regisztrációkor megadott teljes neved fog megjelenni, amennyiben ehhez nem járulsz hozzá, és szeretnéd, hogy neved titokban maradjon, kérjük, jelezd!

 

A fenti módon beküldött cikkek a megjelenésig a szerző által szabadon módosíthatóak, megjelenés után már csak a szerkesztők tudják módosítani.

 

A beküldött cikk nem tartalmazhat termékmegjelölést, sem fizetős szolgáltatás bemutatását, az ugyanis már PR cikknek minősül. Amennyiben erre van szükséged, azaz fizetett hirdetést, reklámot, PR cikket szeretnél megjelentetni a honlapon, kérjük, írj a marketing@csaladinet.hu címre aktuális médiaajánlatunkért.

Csak a fentebb leírt módon beküldött cikkeket (és mellékelt fotókat) tudjuk díjmentesen megjelentetni. PR (fizetett) cikk esetén szerkesztő kollégáink természetesen vállalják a cikk- és képszerkesztési feladatokat.