Családinet.hu

Családinet Közösségek tudnivalók
Mik azok a Közösségek?

A közösségekekben azonos érdeklődésű emberek léphetne kapcsolatba egymással. Bárki létrehozhat közösséget, ezután ennek a közösségnek ő lesz az első számú felügyelője, vagy ahogy itt hívjuk, csoportadminja. Létrehozáskor eldöntheti, hogy nyílt, vagy zárt közösséget hoz létre, illetve, hogy a belépéshez szükség van-e a csoportadmin jóváhagyására, vagy szabadon csatlakozhat bárki, bármikor.

A közösség tagjai létrehozhatnak fórumtémákat, írhatnak az üzenőfalra, tölthetnek fel képet, és megoszthatják saját képtárukban lévő galériájukat is a közösség tagjaival.

Mi a különbség nyílt és zárt közösség közt?

Nyílt közösség esetén a közösség megjelenik az oldalon található listában, bárki láthatja a fórumot, a feltöltött képeket, az üzenőfalat és a tagokat. Mindezek bővítése azonban természetesen tagsághoz kötött, csak tagok írhatnak úgy hozzászólást, tölthetnek fel új képet. Zárt közösség esetében a közösség csak a felhasználó személyre szabott saját listáiban fog megjelenni, és a csatlakozás is csak meghívón keresztül lehetséges. A meghívót a csoportadmin küldi ki a meghívandó személyek e-mail címére, az e-mailben (és a meghívó oldalon) található speciális URL nélkül a belépés nem lehetséges.

Célszerű zárt közösségeknél a belépés jóváhagyását automatikusra állítani, hiszen csak úgy úgyse fog senki rátalálni, és akit meghívtunk, nem kell utólag még egyszer jóváhagyni.

Milyen feladatai vannak a csoportadminnak?

Amennyiben a jóváhagyás be van állítva, a csoportadmin minden új felvételi kérelem után kap egy e-mailt, amelyből értesül, hogy új tag szeretne csatlakozni a közösséghez. Őket a megfelelő oldalon tudja engedélyezni, vagy elutasítani. Az eredményről a felvételt kérő jelölt is e-mailben értesül.

Ezen kívül a csoportadmin a már meglévő tagok között felvehet újabb adminokat, illetve eltávolíthatja a nem kívánt személyeket a közösségből. A képtárhoz moderátori joga van, a feltöltött képeket és a megosztott galériákat ő tudja törölni a közösségi képtárból.

Hogy lehetek tagja egy közösségnek?

Nyílt közösséghez bármikor csatlakozhatsz, mindössze a "Csatlakozok" gombra kell kattintani. A gomb felett tájékozódhatsz arról, hogy a belépéshez az admin jóváhagyása szükséges-e, vagy teljesen nyílt a belépés. Zárt közösségbe csak meghívó utján kerülhetsz be.

Hogy léphetek ki egy közösségből?

Amennyiben nem vagy csoportadmin, bármikor elhagyhatod a közösséget a "közösség elhagyása" linken keresztül. Amennyiben az adminok közé tartozol, akkor csak abban az esetben tudsz kilépni, ha van utódot, vagyis kilépésed után legalább egy csoportadminja továbbra is lesz a közösségnek.

Hogyan törölhetek egy közösséget?

A közösségeket csak a szerkesztőség munkatársai tudják törölni. Ha törölni szeretnéd az általad alapított közösséget, írj nekünk az info@csaladinet.hu címre!