A főszereplők kedvenc almás receptjeiből válogattunk.
Boszorkány Almák - A Gonosz királynő lányának, Malnak a kedvence
Martha Stewart receptje alapján, igazán boszorkányos almákat készíthetsz. Garantált lesz a siker!
Hozzávalók
- Vaj (sótlan)
- 2 bögre cukor
- ¾ bögre víz
- fél bögre kukorica szirup
- fél evőkanár piros ételszínező
- 6 közepes alma
- hurkapálcák
Elkészítése
- Egy serpenyőbe, ami már jól fel van melegítve, öntsd bele a cukrot, a vizet, a szirupot, az ételszínezéket. Magas hőfokon melegítsd fel forrásig, aztán vedd le egy nagyon picit a hőmérsékletet. 20 percig melegítsd.
- Addig, szúrd bele a hurkapálcikákat az almákba. Majd a még meleg szirupba nyomd bele. Gyorson kell dolgoznod nagyon, különben a szirup megszilárdul.
Almás-diós muffin – Demóna lányának, Evie-nek kedvence receptje
Ez, az otthon is könnyen elkészíthető, egészséges almás-diós muffin recept, egyszerre egyesíti a reggeli könnyedséget az isteni édességek élvezetével.
Hozzávalók
- 2 bögre liszt (bármilyen típus)
- ½ bögre cukor
- 3 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál örült fahéj
- ½ teáskanál só
- 2 tojás
- ¾ bögre tej
- 1 alma (aprítva)
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- 1/3 bögre dió (aprítva)
- ¼ bögre barnacukor
Elkészítése
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
- Egy nagy edényben összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.
- Egy közepes edényben a tejjel együtt felverjük a tojásokat. Összekeverjük a felaprított almadarabkákat az olvasztott vajjal. Az almás mixet hozzáadjuk a lisztes keverékhez és addig keverjük, míg egységes masszát nem kapunk. A muffin formákat háromnegyedig megtöltjük a tésztával.
- A diót, a barna cukorral és az őrölt fahéjjal összekeverjük. Az így kapott keveréket egyenlő arányban a tésztára helyezzük.
- 20-25 percig sütjük. Leellenőrizhetjük úgy, hogy egy fogpiszkálóval a tészta középébe szúrunk, ha azt kihúzzuk és tiszta marad, akkor jó a muffin. Félig kihűlt állapotban kivesszük és melegen tálaljuk.
Fűszeres alma chips – Jafar fia, Jay egyik kedvence
Könnyű elkészíteni. Snacknek vagy köretnek ajánljuk, Olia Hercules receptje alapján.
Hozzávalók
- 1-2 nagyobb alma, vékonyan felvágva
- 70 g pekándió (természetesen kesudió, dió, mandula is jó hozzá)
A sziruphoz:
- 50 g cukor
- 50 ml víz
- 1 fahéjrúd
- 1 vanília rúd
- 2 cardamom mag
- 1 hosszú bors
- 1 citrom leve
- egy csipet só
Elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 110 fokra. Addig a sziruphoz valókat tegyük egy kis serpenyőbe (kivéve a sót). Alacsony hőfokon kevergetve addig melegítsük, amíg a cukor felolvad, azután vegyük magasabbra a hőmérsékletet és 3-4 percig sűrítsük a szirupot, amíg nem lesz sűrű.
- Egy sütőtálcára tegyünk sütőpapírt, tegyük rá az almaszeleteket és öntsük nyakon a sziruppal, itt adjuk hozzá a sót is. A diókat is forgassuk bele a serpenyő alján maradt szirupba és terítsük el egy másik tálcán.
- Tegyük be a sütőbe azt a tálcát, amin a diók vannak és süssük 30 percig, majd ehhez tegyük hozzá az almákat a másik tálcáról és egy óráig süssük őket.
- Amikor kész, akkor melegében vegyük el a tálcáról és egy légmentes dobozban tároljuk őket.
Almás, cheddaros tócsni – Szörnyella fiának, Carlosnak az egyik favoritja
Könnyű elkészíteni. Az egyik legjobb kombináció a sajt és alma, Adrianna Adarme receptje alapján.
Hozzávalók
- 3 nagy alma, félbevágva
- 1 citrom leve
- fél teáskanál só
- 2 evőkanál liszt
- fél teáskanál sütőpor
- csipet őrölt bors
- 1 nagy tojás
- 70 g reszelt cheddár sajt
- olaj
Elkészítése
- Reszeld le az almákat, add hozzá a citrom levét és a sót, majd hagyd állni kicsit, körülbelül 5 percig.
- Tedd egy kis tálba a lisztet, sütőport, borsot és keverd össze őket.
- Miután letelt az öt perc, facsard ki kézzel az almából a levet, és öntsd bele az almákat abba a kis tálba, amiben a liszt és sütőpor van. Tedd bele a tojást (sárgáját és fehérjét is) és a sajtot. Keverd össze. Ha túl híg, adj hozzá még egy kis lisztet. Kis masszákat kell majd szakítanod belőle, olyan legyen az állaga, mint a krumplis tócsni esetében. Ne legyen folyós, de kőkemény se legyen.
- Hevítsd fel az olajat. A masszából lapos, féltenyérnyi kis adagokat kell majd formáznod, ha sikerült, tedd az olajba a kis masszákat és 1-2 percig süsd mindegyiknek mindkét oldalát, míg barna nem lesz. Majd tedd a tócsnikat valamilyen papírra, törlőkendőre, hogy felszívja az olajat. Tejföllel, kis borssal máris tálalhatod!
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)