Burgonya sajtmártásban
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej
10 dkg cheddar sajt
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit meghámoztam, sós vízben megfőztem. Amikor elkészült, leszűrtem és tűzálló tálba öntöttem. Közben elkészült a sajtmártás: a vajból, lisztből, tejből besamelt főztem, ízesítettem sóval, borssal és szerecsendióval, majd amikor kész volt, belereszeltem a cheddart. Ezzel öntöttem nyakon a krumplit, ami szoláriumozott a sütőben 15 percet. Krumplipucolással, besamel főzéssel együtt 7-8 perc, roppant tetszetős szám hétköznap este.
Cukkinitócsni
Hozzávalók:

1 tojás
só, bors
liszt szükség szerint
petrezselyemzöld
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit meghámoztam, lereszeltem, besóztam, félretettem. Amikor állt 10-15 percet, nagyon alaposan kicsavartam, majd a tócsnihoz hasonló módon hozzáadtam a tojást, borsot, és annyi lisztet, hogy egy olyan sűrű masszát kapjak, ami nem folyik le a kanálról, és bár tenyér között nemigen lenne formázható, kanállal simán. Végül belekeverem az összevagdalt petrezselymet is. Kevés olajon pirosra sütöm. Ez a pihentetési időt nem számítva 15 perc.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)